2024. május 14. - Bonifác

Lendvai: a Fidesz "dodzsempolitikát" folytat

Az MSZP szerint a Fidesz "dodzsempolitikát" folytat; a szocialisták arra hívják fel a kormánypárt figyelmét, hogy utasok ülnek a kocsiban.
2010. július 9. péntek 12:35 - HírExtra
Lendvai Ildikó leköszönő pártelnök pénteki sajtótájékoztatóján a "dodzsempolitikát" úgy jellemezte: a kocsi mindenkivel ütközik - amit a vezetője még élvez is - senkinek nincs fogalma róla, hogy merre tart a jármű, amit ide-oda lehet rángatni, de ha nagyot csattanna, akkor félre lehet rántani a kormányt.

Mint mondta, ez csak tízéves kor alatt szórakoztató. Vigyázat, utasok ülnek a kocsiban! - üzente a Fidesznek Lendvai Ildikó.

A pártelnök a sajtótájékoztatón felidézte a Fidesz több olyan lépését, amelyek szerinte alátámasztják, hogy "dodgempolitikát" folytat a vezető kormánypárt.

A "folyamatos ütközésekre" példaként említette a független intézmények jogainak korlátozását, az "alkotmány felszámolásának előkészítését", és a fogyasztóvédelem rendszerének leépítését.
Lendvai Ildikó követhetetlennek nevezte a törvényalkotási folyamatot, és aggályosnak tartja, hogy az új közbeszerzési törvény "takarja" az állami vállaltok gazdálkodását és ismét nincsenek részletes dokumentumok a kormányülésekről. Az átláthatatlanság hibából törvénnyé lett - hangoztatta.

A kormány ide-oda rángatására, a cikcakkban haladásra az egymásnak szerinte sokszor ellentmondó nyilatkozatokat hozta példaként. Emlékeztetett arra: nem lehet tudni, hogy pontosan mikortól lesz adócsökkentés, és a közalkalmazottak végkielégítésére vonatkozó szabályok változásainak is több tervezete van.

Lendvai Ildikó szerint a Fidesz sem akarja "összetörni a kocsit"; ezért az utolsó pillanatban "félrerántották a kormányt" a miniszterek fizetésemelése ügyében, és változtattak a hozzáállásukon a Nemzetközi Valutaalappal kapcsolatban. Hozzátette: azt sajnos nem lehet tudni, hogy az irányváltás mennyire tartós. Mint mondta, a Járai Zsigmond biztosítójára is vonatkozó törvénymódosításból úgy tűnt, hogy kihátrálnak, mert annyira "kiverte a biztosítékot", de most mégis megmarad ez az indítvány.

Jelezte: a frakciónak és a pártszervezeteknek szóló kongresszusi ajánlásban is foglalkoznak ezzel a témával. Hangsúlyozta, az őszi önkormányzati választásokra olyan programot kell készíteni, ami megvédi az utasokat a "dodgempolitikától".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sefbacsi
2010. július 9. 14:04
Lendvai nem lát a lapok mögé! a Fidesz nem fejetlen döntéseket hoz, hanem gondolkodik is!
helix
2010. július 9. 13:54
Még mindig jobb a dodzsem, mint a 8 évig tartó orosz rulett.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását