2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Egy fura egyszerűsítés a Fidesz részéről

Az MSZP szerint a regionális államigazgatási hivatalok megyei szintre helyezése nem függ össze a közigazgatás egyszerűsítésével, mivel háromszoros hivatalgyarapodással járna. Szabó Erika a területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár csütörtökön azt mondta: szeptember 1-jétől megyei szintre helyezi a kormány a közigazgatási hivatalokat, és visszaáll az önkormányzatok törvényességi ellenőrzése.
2010. július 8. csütörtök 21:44 - HírExtra
Ipkovich György országgyűlési képviselő csütörtökön az MTI-vel közölte, hogy ez a lépés nem ésszerű és nem szükséges. Úgy vélte, a regionális rendszer már bevált és ezt nem kellene bolygatni. A képviselő szerint inkább az önkormányzati feladatrendszerrel, illetve ennek finanszírozásával kellene foglalkozni.

Az önkormányzatok törvényességi felügyeletének visszaállításával kapcsolatban Ipkovich György azt mondta: ezt már korábban is vissza tudták volna állítani, ha a Fidesz megszavaz egy módosító indítványt.

Szabó Erika csütörtökön közölte azt is: a megyei közigazgatási hivataloknak 2011. január 1-jétől közvetlen irányítási jogköre lesz az úgynevezett dekoncentrált szervezeteket érintően. Az MTI kérdésére Szabó Erika megerősítette, a szóhasználatban ezen megyei közigazgatási hivatalok lesznek január 1-től a kormányhivatalok.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. július 9. 14:07
Az mszp szerint minden hibás amit a fidesz csinál!

Köszönjük, de már láttuk a szakértelmet az elmúlt 8 évben.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását