2024. április 26. - Ervin

Kormányzati szigort emelne az LMP

Törvénymódosítást kezdeményez a Lehet Más a Politika (LMP), hogy a miniszterek és államtitkárok addig ne gyakorolhassák vezetői jogaikat és ne vehessék fel illetményüket, amíg vagyonnyilatkozatukat nem nyújtották be - közölte Karácsony Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese szerdán az MTI-vel.
2010. június 30. szerda 16:48 - HírExtra
A nem parlamenti képviselő minisztereknek kedd éjfélig kellett nyilatkozniuk vagyoni helyzetükről; kedd délután fél ötig a négy érintett miniszterből egyedül Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter vagyonnyilatkozata lett nyilvános; éjfélig pedig további két tárcavezető - Pintér Sándor belügyminiszter és Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter - vagyoni helyzete volt olvasható a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapján. Martonyi János vagyonnyilatkozata szerda reggel vált nyilvánossá.

Karácsony Gergely indítványuk indoklásaként elmondta: az a fajta kölcsönös felelősségvállalás, amiről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt a gazdasági akcióterv részeként, a miniszterekkel kellene, hogy kezdődjön.

Ha az nem elfogadható, hogy egy állampolgár késve adja be az adóbevallását, akkor az még inkább elfogadhatatlan, hogy egy miniszter, vagy államtitkár késve adja be vagyonbevallását. Ez még tovább rombolja a politikusokkal és politikai intézményekkel szembeni bizalmat - közölte. Problémának tartotta azt is, hogy az állami vezetők esetében a vagyonbevallás késedelmes leadásának semmiféle szankciója nincsen. Ezért kezdeményeznek törvénymódosítást, amelynek értelmében a miniszterek és államtitkárok, addig nem gyakorolhatnák vezetői jogaikat és nem vehetnék fel illetményüket, amíg vagyonnyilatkozatukat nem nyújtották be. A párt javaslatát napokon belül benyújtja az Országgyűlésnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását