2024. május 6. - Ivett, Frida

Két nyilvános miniszteri vagyonnyilatkozat

A kedd éjféli határidőig Pintér Sándor belügyminiszter és Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter vagyonnyilatkozata vált nyilvánossá a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapján.
2010. június 30. szerda 07:48 - HírExtra
Kedd éjfélig kellett nyilatkozni a nem parlamenti képviselő minisztereknek vagyoni helyzetükről; kedd délután fél ötig a négy érintett miniszterből egyedül Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter vagyonnyilatkozata lett nyilvános; éjfélig további két tárcavezető - Pintér Sándor és Réthelyi Miklós - vagyoni helyzete is olvasható a honlapon.

Martonyi János külügyminiszter vagyonnyilatkozata nem került fel éjfélig az igazságügyi minisztérium honlapjára.

Pintér Sándor vagyonnyilatkozata szerint több budapesti és vidéki lakóingatlan tulajdonosa. A belügyminiszternek több lakóingatlana van a II. kerületben, többek között egy 400 négyzetméteres ház és a hozzá tartozó 2.246 négyzetméteres telek tulajdonosa, és szintén tulajdonosa egy 224 négyzetméteres siófoki ingatlannak is, de van egy 155 négyzetméteres lakása a VII. kerületben is. Ezeken kívül Csömörön van egy zárt kertes ingatlana, valamint rendelkezik több hektár szántóval, egy több mint kétezer négyzetméteres sarudi külterületi ingatlannal, vannak garázsai, továbbá Szihalmon egy 150 és egy 70 négyzetméteres nyaraló tulajdonosa, de van nyaralója Szigetmonostoron is.

A belügyminiszter egy Wartburg típusú személygépkocsival rendelkezik, amelyet 1995-ben örökölt. Vízi és légi jármű, valamint nagy értékű műalkotás, védett gyűjtemény nincs a birtokában.
Értékpapírban elhelyezett megtakarításai és egyéb befektetései között többet is feltüntetett Pintér Sándor, ezek közül a legnagyobb értékű egy több mint 340 millió forintos befektetési jegy.
Pintér Sándor vagyonnyilatkozata szerint nagyjából 1,5 millió forint készpénzzel rendelkezik, pénzintézeti számlakövetelése 1,5 millió forint, cégei eladásából származó további követelése 340 millió forint 2010-ben, 2013-ig pedig további 1,5 milliárd forint. A nyilatkozat szerint a belügyminiszter nem tulajdonosa gazdasági társaságnak, köztartozása nincs, az ingatlanok vásárlására felvett kölcsön összege 260 millió forint.

Miniszteri fizetése 1,15 millió forint, ezen felül havi 130.840 forint nyugdíjban részesül.
Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter vagyonnyilatkozata szerint felerészben tulajdonosa két II. kerületi társasházban lévő lakásnak, és negyedrészben egy keszthelyi 120 négyzetméteres lakásnak.

A miniszter egy 2001-ben vásárolt Opel Astra személygépkocsival rendelkezik, egyéb nagy értékű műalkotása és vagyontárgya nincs. Nyilatkozata szerint befektetései és értékpapírjai nincsenek, és gazdasági társaságnak sem tagja, tulajdonosa.

A mindenkori képviselői alapdíj hathavi összegét meghaladó pénzintézeti számlakövetelése összesen 12 millió 600 ezer forint. Köztartása, kölcsöne nincs a miniszternek. Réthelyi Miklós feltüntette a Magyar Tudományos Akadémia által folyósított honoráriumát, amelynek havi összege bruttó 90 ezer forint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását