2024. április 27. - Zita

Debreceni erdőírtás: a miniszterhez fordulnak a civilek

A debreceni Nagyerdő területének "csonkítása" ellen tiltakozik több helyi civil szervezet; Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterhez, Kósa Lajos polgármesterhez és Kováts Ákos főépítészhez írt levelükben egyúttal újabb tárgyalásokat szorgalmaznak a gyógyfürdő fejlesztésével kapcsolatban.
2010. június 22. kedd 16:47 - HírExtra
Ahhoz, hogy a nagyerdei közpark 1,84 hektáros területe a Debreceni Gyógyfürdő Kft. kezelésébe kerüljön - mint arról a városi közgyűlés május 31-én határozott - a környezetvédelemért felelős miniszter hozzájárulása szükséges. A civil szervezet ezért tiltakozó levelet küldött Fazekas Sándorhoz, amelyben a jogi aggályaikat sorolták fel a tervezett lépést illetően, egyúttal tiltakoztak a parkerdő "megcsonkítása" miatt - olvasható az állásfoglalásban, amelyet a Nagyerdőért Összefogás szóvivője kedden juttatott el az MTI-hez.

Párkányiné Molnár Ibolya kitért arra, hogy szerintük a terület hasznosításba adása alkotmánybírósági határozatot, helyi építési rendelkezést és kormányrendeletet is sért.

A civilek felhívják a figyelmet: az emberek bizalmának visszaszerzéséhez vezető út első állomásának a közügyekbe való beleszólás jogát tartják. Szerintük ez a joguk csorbult azzal, hogy a közgyűlés előtti felszólalásuk előtt a városvezetők a bizalmatlanság és gyanakvás jegyében nyilatkoztak a civilekről, feltételezve azok politikai motiváltságát. Kósa Lajoshoz írt levelükben ezért igyekeznek "szembesíteni a városvezetést magatartásával".

Kováts Ákos debreceni főépítészt, mint a tervezési folyamat szakmai felelősét pedig arra kérték, hogy sürgősen hívjon össze egyeztető tárgyalást a fürdőfejlesztéssel kapcsolatos ügyek tisztázására, szeptemberben ugyanis új pályázat benyújtására készülnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását