2024. május 18. - Erik, Alexandra

Területi integráció vár a kórházakra?

Nincs napirenden az önkormányzati kórházak államosítása, de területenként integrálják az intézményeket - jelentette ki a Világgazdaságnak adott interjújában Szócska Miklós.
2010. június 21. hétfő 08:00 - HírExtra
A lap hétfői számában megjelent interjúban az államtitkár elmondta: nincs napirenden az, hogy kikerüljenek az önkormányzatok tulajdonából az egészségügyi intézmények. Hozzátette ugyanakkor: már nyolc önkormányzat jelezte, hogy szívesen az állam rendelkezésére bocsátja intézményét a rendszer-átalakítási kísérleti programhoz.

Egy kérdésre válaszolva hangsúlyozta, hogy privatizációra semmiképpen sem gondolnak, ám ha a magántőke az egészségügyi rendszer fejlődését szolgálja, és nem borítja fel a hozzáférés méltányosságát, potenciális forráslehetőségként kezelik. Az államtitkár pártolná, hogy az egészségre káros termékek adójából pótolják ki az egészségügyi kasszát.

Szócska Miklós szerint az uniós pénzek eddig felhasználása az ágazatban megfelelő egészségügyi stratégia hiányában koordinálatlan volt. Mint a lapnak elmondta: lehet találni tartalékot az egészségügyi rendszerben, ha világos munkamegosztást alakítanak ki az ellátórendszer különböző szintjein. A mainál nagyobb területeken, koordináltan kell megszervezni a betegellátást az intézmények között, ez jelenleg esetleges - mondta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását