2024. június 18. - Arnold, Levente

Harmincmilliárd a kórházak összadóssága

Harmincmilliárd forintra csökkent a kórházak adósságállománya - mondta Székely Tamás egészségügyi miniszter hétfőn Bonyhádon az MTI-nek, reagálva a Fidesz országos választmányi elnökének hétvégi kijelentésére.
2010. március 29. hétfő 19:34 - HírExtra
"Tavaly év végén a kórházszövetség által kimutatott adósságállomány körülbelül 80 milliárd forint volt, és annak a megállapodásnak alapján, amelyet a szakellátási szövetségekkel kötöttünk, körülbelül 50 milliárd forintot kaptak az intézmények" - jelentette ki az MTI kérdésére az egészségügyi tárca vezetője, aki a völgységi városban egészségügyi fórumon vett részt.

Székely Tamás hozzátette: ha ezt minden intézmény az adósságcsökkentésre fordította, akkor az adósságállomány 30 milliárd forintra csökkent.

Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke szombaton Nyíregyházán arról beszélt, hogy a kórházak 140 milliárd forintos adósságot görgetnek maguk előtt, és sürgős konszolidációra van szükség a tömeges csődök elkerüléséért.

Az egészségügyi miniszter erre reagálva azt mondta: szeretné látni azt a statisztikát, amelynek alapján Kövér László ezt állította.

"Félévenként kérünk a kórházaktól statisztikát - tette hozzá -, ami kiterjed az eredeti és a módosított költségvetési előirányzatokra, létszámadatokra. A kórházi szektor nyolcvan százaléka válaszol a kérdésekre, mi ennek alapján mondjuk azt, amit mondunk."

Magyarországon egészségügyi intézményeket két alkalommal kellett konszolidálni - hangsúlyozta Székely Tamás -, először az 1990-94-es kormányzati ciklus után, másodszor 2002-ben, a Fidesz kormányzása után.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását