2024. április 27. - Zita

A nagy gazdasági eszmecsere

Dmitrij Medvegyev orosz elnök pénteken megnyitja a 14. Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumot, amelyen három nap alatt mintegy 2300 résztvevő A jövő alapjainak lerakása címmel vitat meg gazdasági témákat.
2010. június 18. péntek 10:11 - HírExtra
A fórumra minden évben az orosz és a nemzetközi gazdaság és politika vezetői gyűlnek össze a Néva parti városban, ahol első kézből, a legfelső vezetéstől kapnak tájékoztatást az orosz gazdaság helyzetéről, aktuális feladatairól és terveiről. A témák között szerepelnek egyebek mellett a pénzügyi struktúrák kérdései, de az idén szó lesz például a falusi oktatásról, a nyugdíjreformról, vagy az űrturizmusról is.

Igor Szecsin miniszterelnök-helyettes Globális energia - A gázpiac jövője címmel tart előadást, Arkagyij Dvorkovics, Medvegyev tanácsadója pedig Technopolisz - Az innováció városa címmel tart mutatja be az amerikai Szilíciumvölgy tervezett orosz változatát.

Megfigyelők szerint azonban az fórum ezúttal inkább látványos shownak és a nem a szorító gazdasági problémák megvitatására alkalmas platformnak ígérkezik.

Natalja Lescsenko, Az Állami Ideológiák Intézetének munkatársa a BBC brit műsorszóró orosz kiadásának azt mondta: úgy tűnik, a szervezők nem várnak a résztvevőktől új ötleteket, számos kérdésben nem is igen adnak időt a felszólalásokra. "Ha a magas rangú orosz tisztségviselők mernének nyíltan beszélni az orosz gazdaság problémáiról, a partnerek alighanem komolyabban vennék Oroszországot. Nem feltétlenül kell jó színben feltűnni a külföldiek bizalmának megnyeréséhez, néha az őszinteség többet ér" - fejtette ki.

Orosz részről a fórumon Medvegyev mellett részt vesz szinte az összes miniszterelnök-helyettes, továbbá Alekszej Kudrin pénzügyminiszter, Elvira Nabiullina gazdaságfejlesztési, Szergej Smatko energetikai és Jelena Szkrinnyik mezőgazdasági miniszter.

A Független Államok Közösségének országai politikusokból és üzletemberekből álló küldöttségekkel képviseltetik magukat.

Az orosz gazdaságot a politikusok mellett többek között számos oligarcha és sok állami korporáció és konszern vezetője képviseli, de jelen lesznek sok más között a ConocoPhillips, a Citigroup, a Deutsche Bank, a JP Morgan, a Royal Dutch Shell, a Total, az Eni, a Morgan Stanley, az Alcoa nemzetközi cégek, illetve bankok vezető személyiségei, valamint az EBRD és a Nemzetközi Valutaalap magas rangú képviselői. 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását