2024. május 17. - Paszkál

MSZP-frakció: Köszönjük, Bajnai Gordon!

Az MSZP-frakció megköszönte Bajnai Gordon távozó miniszterelnöknek elmúlt egyéves tevékenységét, amelyet a képviselőcsoport vezetője szerint a szocialisták büszkén vállalhatnak.
2010. május 29. szombat 12:15 - HírExtra
Mesterházy Attila szombati közleményében úgy fogalmazott, hogy az új kormány megalakulásával megszűnt az előző kabinet megbízatása, de az elmúlt egy év munkájának eredménye megmarad: a sikeres válságkezelésnek köszönhetően mára erősebb lett az ország, újra beindult a növekedés, nagyobb biztonságban vannak az emberek.

A frakcióvezető hozzátette: egy évvel ezelőtt tudták, hogy a felelősség nagy, a feladat pedig nehéz lesz, de a kormány és a MSZP közösen vállalta és végigvitte mindazt, amit egy év alatt lehetett. "Sikerült megvédeni az országot, a magyar embereket, a családokat és vállalkozásokat a válság súlyosabb hatásaitól. Emellett több területen kezdődtek és zajlottak mély szerkezeti változtatások: a nyugdíjrendszer fenntarthatóbb és biztonságosabb, a szociális rendszer célzottabb, hatékonyabb és igazságosabb, az adórendszer pedig versenyképesebb lett mára. Az MSZP büszke arra, hogy mindeközben sikerült érvényesíteni a baloldali értékeket, visszaadni a munka becsületét, védeni a legelesettebbek érdekeit, segíteni a rászorulókat" - értékelte az elmúlt egy évet.

Mesterházy Attila véleménye szerint a válságkezelés sikerét bizonyítja, hogy az Európai Unión belül Magyarországon az egyik legalacsonyabb a költségvetési hiány, az egy évvel ezelőtti szinthez képest jelentősen megerősödött a forint, mérséklődik az ország eladósodottsága, az utóbbi hónapokban pedig nemcsak beindult, de a térségben itt az egyik legnagyobb arányú a gazdasági növekedés, és minden környező országénál jobbak a gazdasági kilátások.
"Az ország elmúlt egy évi közös erőfeszítéseinek köszönhetően Bajnai Gordon ma nyugodt lelkiismerettel adhatta át a kormányzást, az MSZP pedig büszkén vállalhatja a válságkezelés eredményeit. Mindez a kormány és az MSZP közös munkájának eredménye, de Magyarország sikere" - írta a szocialista politikus.

Álláspontja szerint mindehhez a válságkezelő kabinet szakértelme, elhivatottsága, határozottsága, az MSZP képviselőcsoportjának támogatása, valamennyi szocialista politikus felelősségvállalása, de mindenekelőtt az ország polgárainak áldozatvállalás és megértése kellett.

Mesterházy Attila hangsúlyozta: az egész nemzet érdeke, hogy az új kormány ne rombolja és veszélyeztesse a mára elért eredményeket, hanem ezekre építve vezesse tovább az országot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását