2024. június 1. - Tünde

Az MSZP reagál

Az MSZP első reakciója a benyújtott kormányprogramra
2010. május 22. szombat 21:29 - HírExtra
Sokan várták, hogy a Fidesz kormányprogramjából megtudják, amit eddig titkoltak előlük: mire is készül a Fidesz. Akik ezt várták, csalódtak. Már az első olvasásánál kiderül, hogy program helyett csak nagyra fújt luftballont kapnak, ami kívül színes, belül üres. Sok a jelszó, kevés a tartalom, több a kérdés mint a válasz, konkrétum pedig szinte semmi.

A programból csupán azt tudjuk meg, amit eddig is mindenki tudott, hogy „az egészség minden embernek drága kincse”, „rendre is szükség van”, „az otthonra mindenki vágyik”, illetőleg „mindenki szeretne családot”.

Továbbra sem tudjuk meg viszont, amit már régen szeretnénk tudni:
- Mi lesz az ígért adócsökkentéssel, amelyről nemhogy egy árva gondolat, de egy árva szó sincs a programban?
- Miből lesz egy millió új munkahely, ha csak ráolvasásból nem? A programból tudni illik csak annyi derül ki, hogy az egykori Fideszes kádereknek: Szász Károlynak, Mellár Tamásnak, Kaderják Péternek (akiket a program névszerit említ) újra lesz vezető állása.
- Mi lesz a családi pótlékkal, megőrzik- e reálértékét, vagy csökkentik, mint első kormányzásuk idején? Mi lesz a gyes-sel és a gyed- del?
- Rontanak– e ismét a nyugdíj emelés szabályain? Vállalják- e a nyugdíj korrekciós program folytatását? Megőrzik- e a méltányossági nyugdíjemelés lehetőségét, ami kormányzásul idején megszüntettek? Az ugyan kiderül, hogy ők sem tudják visszaállítani a 13. havi nyugdíjat, de kifizetik –e 2011-től a törvénybe foglalt nyugdíjprémiumot?
- Mitől lesz két hét múlva közbiztonság?
- Megszüntetik vagy megőrzik a Krízisalapot és a segély helyett munkát ajánló és elváró „Út a munkához” programot?
- Van- e egyetlen konkrét javaslatuk a cigányság sorsáról?
- Mik a konkrét tervek az iskolákkal, rendelőkkel, kórházakkal?
- Miből akarnak több pénzt adni a sportnak, az egyházaknak és korábbi ígéreteik szerint szinte mindenkinek?

A Fidesznek vagy még mindig nincs kész a kormányprogramja, vagy még mindig rejtegeti azt, feltehetően az önkormányzati választásokig. A program „nemzeti együttműködésről”, „új társadalmi szerződésről beszél”. Az már látszik, hogy az új társadalmi szerződésben nem fér be a szavazóknak az a 47 %-a, aki nem a Fideszre voksolt. Nehezen férnek be a munkavállalók, hiszen a programhoz még az oldalszám növelése céljából is csak a munkáltatókkal kötött megállapodást csatolták, a munkát végzőkkel ilyen egyesség nem született. De a legnagyobb baj, hogy a leendő kormány még azokat sem tiszteli meg a terveibe való beavatással, akik rá szavaztak. E program szerint a kormány csak saját magával akar együttműködni, csak a hatalom megszerzésére szerződött.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását