2024. április 30. - Katalin, Kitti

Árvíz: 410 km-es szakasz van veszélyben

Jelenleg mintegy 410 kilométeres szakaszon védekeznek Észak-Magyarországon - mondta a regionális környezetvédelmi és vízügyi igazgatóság (Ékövizig) árvízvédelmi osztályvezetője szerdán az MTI-nek. Csont Csaba emlékeztetett arra, hogy a rendkívüli árvíz miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elrendelt veszélyhelyzet megszűnt.
2010. május 26. szerda 12:50 - HírExtra
A Sajón az alacsony vízállásokra tekintettel megszüntették a készültséget kedd este hat órától, a Hernádon pedig elsőfokúra mérsékelték a riasztást. A Tiszán Tiszapalkonya fölött másodfok van érvényben - akárcsak a Bodrogon -, míg Tiszapalkonya alatti részen harmadfokú a készültség, szintén harmadfokú a riasztás a Taktán - sorolta a szakember.

A folyók védvonalai mentén az árvízi jelenségek megfigyelése érdekében kaszálnak, gaztalanítanak. A töltések mentett oldalán szivattyúzással juttatják vissza a folyókba a szivárgó és fakadóvizekből származó elöntéseket.

Csont Csaba elmondta, hogy a Bódva is lassan apad, a rendkívüli árhullám ellenére összességében ezen a területen is sikeres volt az árvízi védekezés. A hatalmas víztömeg megbontotta ugyan a homokzsákokból kialakított magasítást, és Edelény alsóbb utcáiban keletkezett kár, de a település megmenekült a Bódva rekordáradásától.

A vízügyi igazgatóság jelenleg mintegy 410 kilométernyi szakaszon védekezik, az elmúlt 24 órában 450 ember vett részt a munkában, csaknem százötven géppel - tette hozzá.

Beszámolt arról, hogy megkezdték az árvízvédelmi károk felmérését, és a legfontosabb helyeken haladéktalanul helyreállítják a védműveket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását