2019. április 22. - Csilla, Noémi

Árvíz: egy vasúti vonalat veszélyeztet a gátszakadás

Átszakadt a Dúzs térségében a Kaposba torkolló Csicsói-árok gátja, a kiömlő víz a Simontornya-Dombóvár vasútvonalat veszélyezteti - közölte a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság az MTI-vel.
2010. május 25. kedd 17:40 - HírExtra
Beke Zsolt, a szekszárdi szakaszmérnökség vezetője elmondta: a Csicsói-árokból kiömlő víz megközelítette a töltést, és várhatóan egy-másfél kilométer hosszan fogja elérni. A MÁV a Dombóvár és Döbrököz között közlekedő vonatokra sebességkorlátozást rendelt el.

A vízügyi szakember tájékoztatása szerint a Kapos jelenleg Kurd és Szakály között tetőzik, ahol három, három és fél méterrel haladja meg az árvíz előtti szintet. Kurdnál kedden délután két órakor 435 centiméter volt a folyó vízállása.

Beke Zsolt hozzátette: nem várható gyors apadás, mert bár az utóbbi napokban nem volt jelentős csapadék, a kiöntött vizek visszaáramlása biztosítja a víz utánpótlását.

A Kapos-Koppány térségében továbbra is harmadfokú belvízvédelmi készültséget tart fenn a vízügyi igazgatóság.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását