2024. április 29. - Péter

Régi vágyak a gazdasági konzultáción

Ellátogattunk a Fidesz nemzetikonzultáció-sorozatának második állomására, hogy kiderítsük, most milyen új ötleteket adnak az emberek Orbánnak. Semmilyet.
2010. május 20. csütörtök 07:44 - Sarkadi-Nagy Márton
A legszembetűnőbb különbség a mostani konferencia és az első, ózdi nemzeti konzultáció között egyértelműen a helyszín. A közbiztonság témakörét tárgyaló első konzultációt stílszerűen Ózdra helyezte a Fidesz, hogy testközelből élhessék át a tragikus állapotokat a sajtósok és a meghívottak.

A gazdasági oligarchák potentátok elhelyezésére hasonló logika alapján kiváló lehetőséget nyújtott volna például a volt Diósgyőri Acélművek, de nekik valamiért – szemben az Ózdon beszéltetett Borsod megyei rendőrvezetőkkel és cigányvajdákkal – mégis az Intercontinental szálló konferenciaterme jutott.

Nulla

Előre lelövöm a poént: abban a három órában, amit ott töltöttünk, nem tudtunk meg semmi újat. Semmit, de tényleg semmit. A közbiztonságos konzultáción a Fidesz által kellemes csokorba rendezett megszólalók által felvázolt rendelkezéscsomag sok szempontból vitatható, a gazdasági feladatok viszont egyértelműek.

A munkára eső adóterhek csökkentése, a kisebb bürökrácia, likviditáserősítés, forrásteremtés a kis- és középvállalkozásoknak, foglalkoztatásbővítés, az állam gazdaságszervező tevékenységének erősítése, az oktatásracionalizálás, az uniós források elosztásának újragondolása mind-mind olyan dolgok, amiért a vállalati szféra évek óta könyörög, és amiket Matolcsy György korábbi megszólalásaiból már nyugodtan össze lehetett ollózni.

„Azt várjuk az új kormánytól,amit a régitől vártunk volna” – mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Csöndesen gomolygott a szivarfüst az Intercontinental szállóban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását