2024. május 21. - Konstantin

Belvízvédelmi készültség a Balatonnál

A jelentős mennyiségű csapadék miatt első fokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el a Kis-Balaton térségében - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete vasárnap az MTI-t.
2010. május 16. vasárnap 20:21 - HírExtra
A Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság honlapján részletezett információk szerint a Kis-Balaton Üzemmérnökség területén nyolc szakaszon kellett elrendelni a készültséget. A védekezés érinti a Zala folyó bal és jobb partját, a Kis-Balaton déli részét, valamint a keszthelyi-hévízi öblözet területét.

A zalai katasztrófavédelem ügyeletese az MTI-nek arról is beszámolt, hogy a megyében éjféltől kora estig több mint 70 bejelentés érkezett vihar okozta károkról, így az elmúlt 24 órában összesen már több mint 90 esetben kértek segítséget a tűzoltóktól. A legtöbb segélykérés a zalai Balaton-part térségéből érkezett letört ágak és kidőlt fák miatt, míg Miháldon egy családi házból vizet kellett szivattyúzni.

Korábbi tájékoztatása szerint a viharos erejű szél már az éjszaka fákat döntött ki épületekre, járművekre és felsővezetékekre. A legnagyobb pusztítást Balatongyörökön okozta a vihar, itt egy kidőlő fa vasúti felsővezetéket tépett le, a kemping és a strand területén pedig több épületet is megrongáltak a lezuhanó ágdarabok.

Gyenesdiáson villanyvezetéket szakított el a rázuhanó ág, Keszthelyen pedig egy kidőlt fa parkoló személyautót rongált meg. A városban a Helikon Kastélymúzeum kerítésére dőlt egy fa, a kastély utcájában, a főkapu melletti épületnek pedig a cserepeit bontotta meg a szél.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását