2024. május 16. - Mózes, Botond

Orbán iránytűje

Orbán Viktor miniszterelnök-jelölt szerint az elfogadásra javasolt politikai nyilatkozat megjelöli azokat a kereteket, amelyek között zajlik majd az élet, megadja a meghozandó intézkedések okát és értelmét. A Magyar Nemzet szombati számában közölt interjúban a Fidesz elnöke elmondta még, fontosnak tartja, hogy minél előbb egy magas szintű találkozó jöjjön létre a kormány és az igazságszolgáltatás vezetői között.
2010. május 15. szombat 10:25 - HírExtra
"Az emberek nemcsak a napi intézkedésekre, hanem azok távlati értelmére is kíváncsiak. A konkrét intézkedések egyébként a kormányalakulás után megszületnek, megkezdődik a hosszú menetelés, de első lépésként fontosnak tartom, hogy mindenki lássa, honnan és hová fogunk eljutni" - fogalmazott.

A közbiztonságra térve azt mondta, felkészült és eligazított rendőröket kell küldeni azokra a helyekre, amelyek a bűnözés szempontjából a legfertőzöttebbek. Orbán Viktor úgy vélte, vannak ilyen erők a rendőrségek belül és a rendőrségen kívül is, átcsoportosításokkal, átszervezésekkel két hét alatt is látványos eredményeket lehet elérni.

A tartós és megnyugtató megoldásokhoz jó néhány törvényt kell módosítani, amelyek ma értelmetlenül nehezítik a bűnüldöző szervek munkáját. Közölte még, nem lesznek a bűnözésről ideológiai viták, "nem mentegetjük az elkövetőket származásukkal, nehéz vagy épp kiemelkedő anyagi helyzetükkel, hanem érvényt szerzünk a törvényeknek".

Az adórendszerről szólva Orbán Viktor úgy vélte, azt a végletekig le kell egyszerűsíteni, és az adó mértékét úgy kell meghatározni, hogy mindenki úgy érezze, megéri adót fizetni, feltéve, ha cserébe a kormány nem tekinti őket bűnözőnek. A Fidesz elnöke az új adóügyi közmegegyezést adóforradalomnak nevezte, és a programjuk legfontosabb részét alkotja.

Orbán Viktor a lapnak elmondta továbbá, fontosnak tartja, hogy minél hamarabb létrejöjjön egy magas szintű találkozó a kormány és az igazságszolgáltatás vezetői között.

Úgy vélte, ezen a találkozón meg kell beszélni, hogy miért nem képes az igazságszolgáltatás arra, hogy az emberek által elvárt határidőn belül a fontos ügyeket ítélettel lezárja. "Meg kell adni a lehetőséget az igazságszolgáltatás vezetőinek, hogy az okokat feltárják" - fogalmazott a Fidesz elnöke.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását