2024. április 28. - Valéria

Apró csúszás: végre kész Pécs főtere

A műszaki átadással pénteken befejeződött Pécs főtere, a Széchenyi tér felújítása. Merza Péter, a Pécs2010 Menedzsment Központ fejlesztési igazgatója az MTI-nek elmondta: a Széchenyi tér több közeli utcával együtt a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program beruházásai keretében, összesen mintegy kétmilliárd forintból újult meg.
2010. május 14. péntek 15:39 - HírExtra
"A kivitelezés teljességéhez már csak az Irgalmasok utcájának műszaki átadása van hátra, amely szombaton kezdődik" - tette hozzá.

A fejlesztési igazgató utalt rá: az egy évvel ezelőtt kezdődött munkálatok eredményeként megerősítették, kicserélték a tér burkolatát, elvégezték a teljes akadálymentesítést. A járművek helyét különböző élményelemek, köztük szökőkutak vették át, ezek mellé később ütésre megszólaló, úgynevezett zenélő kövek kerülnek.

"Személygépkocsik már nem hajthatnak be a főtérre, arról azonban még nincs döntés, hogy ez a korlátozás kiterjed-e a helyi járatú autóbuszokra is" - jegyezte meg a fejlesztési igazgató.

A Széchenyi tér volt a helyszíne az EKF-program január 10-i, nagysikerű nyitórendezvényének, de a teret a művészeti csoportok és a lakosság akkor még csak ideiglenesen vehette birtokba, a kivitelezés ténylegesen most fejeződött be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását