2024. május 20. - Bernát, Felícia

Tizenöt év a kocsmáros gyilkosának

Tizenöt év fegyházra ítélte pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság azt a 24 éves férfit, aki 2007 őszén meggyilkolt, majd kirabolt egy piricsei kocsmárost. A. Attilát emberölésben, két társát bűnsegédként elkövetett rablás bűntettében találta bűnösnek a másodfokon eljáró megyei bíróság. Őket hat és fél év, illetve öt év fegyházzal sújtották.
2010. május 14. péntek 15:31 - HírExtra
A tényállás szerint a vádlott italvásárlás ürügyén kereste fel piricsei kocsmájában az 51 éves férfit, majd amikor ki akarta őt szolgálni, hátulról megtámadta, fémreszelővel többször a fejére sújtott, a reszelő nyelével pedig az arcára és a homlokára vágott. A vádlott az orvos szakértői vélemény szerint harmincegyszer ütötte meg áldozatát, elvette mobiltelefonját, majd a kocsmában talált néhány ezer forinttal elmenekült a helyszínről.

A vádlottak bűnösségét már korábban kimondta az elsőfokú bíróság, ám eljárási szabálysértés és megalapozatlanság miatt a Debreceni Ítélőtábla hatályon kívül helyezte az ítéletet, s új eljárás lefolytatására kötelezte a megyei bíróságot.

Az ítélet indokolásában elhangzott, hogy az elsőrendű vádlott és két társa együtt tervezte meg a kocsmáros kirablását, ám végül csak A. Attila ment be a boltba, s bántalmazta a középkorú férfit. A helyszínre a másodrendű vádlott, P. Béla fuvarozta el A. Attilát, akinek később a harmadrendű L. Gábor segített a véres ruháit eltüntetni. A megszerzett pénzből közösen mentek szórakozni, a maradékot pedig benzinre és élelmiszerre költötték el. A telefont az elsőrendű vádlott a közeli Nyírbogát határában, egy fa tövében rejtette el.

A tárgyaláson A. Attila beismerte bűnösségét, s egyben elnézést kért az áldozat családtagjaitól. Korábbi vallomásában azt mondta, nem akarta megölni a férfit, a boltos támadt rá, amikor megpróbált pénzt kivenni a kasszából. Ezt a megismételt eljárás azonban kizárta, mivel a bíróság szerint a helyszínen rögzített nyomok egyértelműsítik, hogy a kocsmárost hátulról támadta meg a fiatalember, aki a dulakodás közben "bekattant", és a reszelő nyelével összeszurkálta áldozatát.

A három vádlottra mellékbüntetésként 10, illetve 5-5 év közügyektől való eltiltást is kiszabtak. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlottak és védőik eltérő minősítés kiszabásáért, enyhítésért és felmentésért fellebbeztek. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását