2024. április 29. - Péter

"Ügyet nem hagyunk kivizsgálatlanul" - ígéri a Fidesz

"Ügyet nem hagyunk kivizsálatlanul" - ígérte Balsai István, a Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján. Úgy vélte, a napokban kirobbant FKF-botrány méltó lezárása az elmúlt nyolc évnek.
2010. április 21. szerda 12:59 - Sarkadi-Nagy Márton

Balsai a "Gyurcsány és a sukorói lopás" címet viselő tájékoztatóján annak a véleményének adott hangot, hogy a Gyurcsány-Bajnai kormány úgy megy, ahogy jött. Mint mondta, a legújabb botrány, a Fővárosi Közterület Fenntartó Vállalat (FKF) körüli botrány, valamint a Gyurcsány Ferenc ex-miniszterelnök tanúként való meghallgatása a sukorói telekcsere ügyében méltó lezárása az elmúlt nyolc év szocialista kormányzásának. 

Maga a "sajtáj" egyébként sok újat nem hozott: Balsai  korrupcióról, közpénzek gátlástalan lenyúlásáról, valamint magánérdekek mentén hozott kormányzati döntésekről szólt, s persze az olyan kulcsfordulatok, mint "kézivezérlés" vagy az "MSZP-SZDSZ koalíció talicskaszámra tolta ki a pénzt a fővárosi vállalatokból" sem maradtak el.

Nóvummal mindössze annak a ténylek a Fidesz-interpretációja szolgált, hogy a napokban az FKF-nél is belső vizsgálat indult állítólagos vagyoni visszaélések ügyében. "Nemcsak a BKV, hanem a Főkefe is kifezetőhelynek minősül - állapította meg a sokak meglepetésére a második Orbán-kormányban valószínűleg miniszteri szék nélkül maradó Fidesz-szakpolitikus.



"Ügyet nem hagyunk kivizsgálatlanul, sem a fővárosban, sem Sukorón" - szögezte le, hozzátéve, hogy a következő kormány fel fogja deríteni, hogy politikai jóváhagyásra, vagy kifejezett utasításra történt volna meg Sukorón a közvagyon "botrányos ellopása". Véglegesen véget fogunk vetni a gátlástalan közpénzlenyúlásnak, a magánérdekből történő közpénzlenyúlásnak - ígérte végül Balsai István.

Egy újságíró felvetésére, aki azt firtatta, miként kíván majd reagálni a leendő Fidesz-frakció a Tisztelt Ház alakuló ülésén minden bizonnyal a jogerősen betiltott Magyar Gárda egyenruhájában megjelenő jobbikos megnyilvánulására, Balsai mindössze annyit felelt: ez az ügy nem az ő, hanem Katona Béla jelenlegi, illetve Horvát János, az alakuló ülés házelnöke kompetenciája. (Megválasztott parlamenti elnök és alelnökök híján az új Országgyűlések alakuló üléseit mindig a frissen megválasztott képviselők legidősebbike vezeti le.)
 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását