2024. május 14. - Bonifác

A Fidesz nem örült a telefonálgatásnak

Feljelentést tett a Fidesz a legfőbb ügyészségen, a párt szerint ugyanis az MSZP telefonos kampányával megtéveszti a választókat.
2010. április 21. szerda 11:48 - HírExtra
Kontrát Károly, a Fidesz Új Demokrácia Központjának vezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az MSZP "hazug kampányának" lényege, hogy telefonon olyan megtévesztő információkat közölnek az emberekkel, amelyek szerint az adott választókerületben elmarad a parlamenti választás második fordulója, vagy azt mondják, hogy bizonyos jelöltek listáról már mandátumot szereztek.

E telefonhívások megtévesztik az embereket, választási csalás előkészületeit jelentik, ezért a Fidesz feljelentést tett a legfőbb ügyészségen - közölte a párt országgyűlési képviselője.

Kérdésre kifejtette: az Új Demokrácia Központhoz mostanáig 2.459 bejelentés érkezett, amelyből 139 szól választási csalásról. Az érintett helyszínekkel kapcsolatban példaként említette a Mezőtúr és a Mezőkovácsháza központú választókerületet, Tatabányát, Esztergomot, Miskolcot, Makót, Gyöngyöst, Kiskunhalast, Komlót, Szegedet és Budapestet.

A fővárosról szólva megjegyezte, hogy Kőbányán és Soroksáron olyan tartalmú telefonhívásokkal is megkeresik az embereket, hogy ha a Fidesz nyer, akkor ezeket a kerületeket elcsatolja Budapesttől.
A politikus szerint szervezett akcióról van szó.

Hozzáfűzte, az illetékes választási bizottságoknál is történtek bejelentések.
Kontrát Károly hangsúlyozta, a második forduló tétje, hogy létrejön-e egy széles körű nemzeti egység. Véleménye szerint ezen egység létrejöttének mára "egyetlen ellensége" maradt, az MSZP, amely "semmitől sem riad vissza annak érdekében, hogy ezt a nemzeti egységet megakadályozza", még választási csalástól sem.

A szabad választás jogát akarják elvenni a szocialisták az emberektől - fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy pártja arra kéri az embereket: "ne üljenek fel ennek a rágalomhadjáratnak", ahol kell, menjenek el választani április 25-én is, és szavazzanak a nemzeti egységre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását