2024. április 29. - Péter

Borítaná a költségvetést a kedvezményes lakáshitel bevezetése?

Az ország tönkretételével lenne egyenlő szakértők szerint, ha a Fidesz, választási ígéretét betartva, valóban visszaállítaná a szocpoltámogatást és a kedvezményes kamatozású lakáshitelezést, ezek az intézkedések már 2000-től megrendítették a költségvetést - írja keddi számában a Népszava.
2010. április 20. kedd 10:07 - HírExtra
A lapnak nyilatkozó Inotai András, az MTA Világgazdasági Kutatóintézetének igazgatója elmondta: a Fidesz hasonló intézkedései már 2000-től megrendítették a költségvetést. Az akkori kedvezményes hitelezés, illetve támogatási rendszer terheit a mai napig is viseli a költségvetés.

Inotai András felelőtlenségnek és betarthatatlannak tartja azt a fideszes ígéretet, amely szerint kormányra kerülése esetén a párt évi 40 ezer új lakás építését támogatja majd. Külföldi forrásokat ugyanis nem lehet és nem is célszerű a jelenlegi válságos világgazdasági helyzetben erre a célra fordítani. Hazai pénzeszközök pedig nem állnak rendelkezésre, csak akkor, ha a Fidesz adóemelést hajt végre, vagy elvonja a pénzt más szociális területekről - írja a lap.

A PM szakembere a Népszavának elmondta: az, hogy tavaly megszűnt a korábbi lakástámogatási rendszer, még abban az évben 20-30 milliárd forintos megtakarítást hozott a költségvetésnek. Ez a megtakarítás évről évre emelkedik. Idén 60-70, jövőre pedig már 70-80 milliárd forinttal könnyítené meg az államháztartás kiadási oldalát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását