2024. május 23. - Dezső

Mesterházy: konstruktív ellenzék leszünk

Mesterházy Attila szerint az MSZP az ország és a nemzet érdekében együtt fog működni a Fidesszel a következő Országgyűlésben.
2010. április 19. hétfő 21:35 - HírExtra
A szocialisták listavezetője hétfőn, az Óbudai Művelődési Központban tartott kampányrendezvényen hangsúlyozta: minden olyan javaslatot támogatni fognak, amely a nemzet érdekét szolgálja, valamint megegyezik a szocialisták értékrendjével és szakmailag is elfogadható.

Az ezen a szűrőn elbukó kezdeményezések helyett pedig alternatív javaslatokat fog kidolgozni az MSZP-frakció, szemben a Fidesz elmúlt nyolc évben folytatott rombolásával, aminek csak a politikai haszonszerzés volt a célja - mutatott rá Mesterházy Attila a mintegy 300 fős hallgatóság előtt tartott beszédében.

Kiemelte, hogy a választások második fordulója Orbán Viktor teljhatalmának demokratikus kontrolljáról, illetve az állva maradt szocialista képviselők programjáról szól, miután a Fidesz "meggyőző többséget" kapott a kormányzásra.

Mesterházy Attila úgy fogalmazott, hogy miniszterelnökként Horn Gyula viselkedett demokrataként, nem pedig Orbán Viktor, hiszen 1994-es kormányfővé választása után Horn Gyula a 72 százalékos parlamenti többség birtokában is úgy döntött, hogy kormánya csak négyötödös országgyűlési többséggel változtat az alkotmányon.

Hozzátette: Orbán Viktor kabinetje ezzel szemben egyetlen vizsgálóbizottságot sem engedett felállítani, a honatyák pedig csak háromhetente ülésezhettek.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmazott, nehezen érti, hogy a két új ellenzéki párt, az LMP és a Jobbik nem tesz meg mindent a Fidesz kétharmados többségének megakadályozása érdekében. "Ez nem jó irány, az utolsó pillanatig küzdeni kell Orbán Viktor teljhatalma ellen" - jegyezte meg.

A szocialista jelölt több mint félórás beszédében egyebek mellett arról is beszélt, hogy az MSZP-nek vissza kell térnie ahhoz, hogy modern baloldali néppártként működjön és az emberek mindennapi életét érintő kérdésekre adjon válaszokat. A "gazdagokat képviselje a Fidesz!" - fűzte hozzá.

Mesterházy Attila elmondása szerint ő mindig is egy kicsit nagyobb odafigyeléssel viseltetetett Óbuda iránt, hiszen Budapesten töltött éveiből itt, egy Szél utcai panelház hatodik emeletén töltötte a leghosszabb időt.

Az eseményen szintén jelen levő Orosz Sándort, az MSZP budapesti 3. választókerületének országgyűlési képviselőjelöltjét a szocialista frakció "zöld lelkiismereteként" mutatta be.
Orosz Sándor beszédében a helyi választópolgárok segítségét kérte ahhoz, hogy ahogy a "szabad választások során eddig mindig", úgy most is ő lehessen a III. kerület egyéni képviselőjelöltje.

Az Országgyűlés környezetvédelmi bizottságának MSZP-s alelnöke a Fideszt pedig arra kérte, hogy őrizze meg a már "idáig is messzire jutott zöld alkotmányozás minden érdekét".
A szocialista politikusok kampányrendezvényére megtelt a III. kerületi kulturális központ nagyterme. A többségében nyugdíjas korú közönség tapssal, illetve az MSZP-t népszerűsítő táblák felmutatásával fogadta a párt kampánydalaira bevonuló jelölteket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását