2024. május 2. - Zsigmond
Torgyán József, a választások első fordulójában 3079 szavazatot szerzett Torgyán-Kisgazda Koalíció elnöke úgy érzi, a kisgazda szellemiségre szüksége van az országgyűlésnek. Ha a Fidesz nem teljesít, a magyar politikai élet közismert szereplője újra színre lépne.
2010. április 16. péntek 07:59 - Sarkadi-Nagy Márton
Torgyán úr, hogyan értékeli a választások eredményeit?

Nézze, kérem, a népszavazás óta teljesen egyértelmű volt, hogy ez így fog alakulni. Úgy gondolom, hogy mindenképpen be kellett következnie ennek a fordulatnak, hiszen tarthatalan lett Magyarország lakosságának a helyzete. Ez a nemzetközi pénzügyi világot is meg fogja nyugtatni, és én feltétlenül előrelépést várok a közeljövőben, azt követően, hogy feláll az új kormány.

Hogyan értékeli a Torgyán-Kisgazda Koalíció teljesítményét?

Egy olyan rendszernek a következménye a gyenge teljesítményünk, amit én már 1992-ben javasoltam eltörölni, tudniillik a kopogtatócédulákét. Ez a rendszer szemben áll az titkos választás alkotmányos szabályával, mivel a kopogtatócédulák gyűjtése szinte nyílt szavazással ér fel, ennek következtében a kopogtatócédulákkal rengeteg visszaélés történik.

Úgy gondolom, hogy mindenképpen érdemes volt a Torgyán-Kisgazda Koalíciót létrehozni, mert hosszú távon a kisgazda eszmeiség távolléte az Országgyűlésből káros lenne. A kérdés a választások során az volt, hogy a Fidesz eléri-e a kétharmadot, most már teljesen egyértelmű, hogy el fogja érni, bár én ezt már korábban is jeleztem.


Fotók: Fejér Bálint

Mi lesz a Torgyán-Kisgazda Koalíció jövője?

A kisgazda szellemiségnek mindenképpen van jövője, hogy a Torgyán-Kisgazda Koalícióként-e, vagy más néven, esetleg a történelmi nevünk visszaszerzése útján, az mindegy. Az én megítélésem szerint az ország lakosságának egyharmada még mindig kistelepüléseken él, ahol a kisgazda hagyományok nagyon erősen jelen vannak a mindennapjainkban.

Ennek következtében mindenképpen szükség lesz a kisgazda eszmeiségre, azt vissza kell hozni az országgyűlésbe, mert enélkül bármilyen nagy győzelmet arasson a nemzeti oldalon bárki is, az nem lesz kellően nemzeti, hiszen a nemzetmegtartó erő tekintélyes hányada hiányzik az
Országgyűlésből.

Ön marad a Torgyán-Kisgazda Koalícó elnöke?

Le kell ülni, meg kell vitatni a kialakult helyzetet. Annyi biztos, szükség van a gyökeres változtatásra. Ilyenkor értelmetlen hosszabb ideig előre nézni, és van egy pár könyv, amit meg akarok írni.

A kisgazda szellemiségnek mindenképpen helye van a parlamentben, de hogy ennek az ideje mikor jön el, arról nem kívánok nyilatkozni, hiszen jelenleg az ország lakosságának nagy többsége arra szavazott, hogy a kommunista utódpártot váltsák le, és egy nemzeti erő lépjen a helyébe. Ezt most tiszteletben kell tartani, meg kell várni, hogy milyen intézkedések lesznek, és aztán lehet erről beszélni.



Képviselheti a Fidesz-KDNP a kisgazda szellemiséget?

A kisgazda eszmeiséget a kisgazdáknak kell képviselniük, de az MSZP-SZDSZ kettős olyan mérhetetlenül nagy károkat okozott ennek az országnak, amit most helyre kell hozni, és az ország vérkeringését be kell indítani. Úgy gondolom, ezt el lehet várni az új kormánytól, de ezt követően a magyar eszmeiségnek, annak a keresztény-nemzeti vonulatnak, amely az Isten-Haza-Család eszmeiségében megnyilvánul, sokkal határozottabban kell majd megjelennie az Országgyűlés eszmeiségében.

Erről azonban később érdemes beszélni, hiszen még a második választási forduló eredménye sincs meg. Most az a legfontosabb, hogy valóban legyen meg a kétharmada a Fidesznek, hogy meg tudja hozni mindazokat az intézkedéseket, amiket helyesnek lát.

A következő választásokon elindul a Torgyán-Kisgazda Koalíció?

Kérem szépen, én nem vagyok jós. Ismétlem, ne veszítse el a realitásérzékét, hiszen most a második forduló következik, úgyhogy teljesen értelmetlennek tartom, hogy arról beszéljünk, mi lesz 2010 áprilisa, a váalsztások második fordulója után.



Aminek nem lesz sok jelentősége a Torgyán-Kisgazda Koalíció számára.

Nekem ez a szempont nem fontos, én mindig országban gondolkodtam, sosem gondolkodtam pártban. Országban gondolkodni most úgy kell, hogy nem azokról kell beszélni, akik kiestek az Országgyűlésből, hanem akik bekerültek.

Ön a pártelnök, miért ne gondolkodhatna pártban?

Hogy én min gondolkodom, azt bízza rám. Én mindig tudtam, hogy min kell gondolkodni. Jelen pillanatban azonban az a helyes állampolgári magatartás, ha arra koncentrálunk, hogy legyen meg a Fidesz kétharmada, és teljesítsék hazánk felvirágoztatásával kapcsolatos kötelezettségeiket.

Ha ennek az elvárásnak eleget fognak tenni, akkor támogatom őket, ha nem, akkor ismét színre lépek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

z_zalai
2010. április 16. 13:26
Józsi bácsinak nincsen jobb dolga? Valahogy úgy érzem ő már nem kompetens 2010-ben politikai célok megvalósításában.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását