2024. május 3. - Tímea, Irma

A Jobbik nyerni akar Szabolcsban

Sok jobbikos képviselőjelölt maradt állva országos és megyei szinten, ezért a párt megkísérli a lehetetlent: több jelöltet bejuttatni a második fordulóban a parlamentbe, mint a szocialisták - jelentette ki Gyüre Csaba, a párt országos alelnöke, az új parlament országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón Nyíregyházán csütörtökön.
2010. április 15. csütörtök 11:26 - HírExtra
A politikus értékelve a vasárnapi választási eredményeket elmondta: országos szinten közel 17 százalékot teljesített a Jobbik, amely a harmadik helyre volt elegendő. Ez kevesebb az elvárásnál, hiszen a párt célja az volt, hogy legyőzze az MSZP-t, ami vidéken sok helyen sikerült is - tette hozzá.

Gyüre Csaba kiemelte: megyei szinten a második helyet stabilan megszerezte a Jobbik, s a tavaly nyári európai parlamenti választásokhoz képest megduplázta a voksok számát.
Ismertetése szerint sok jelöltjük maradt állva mind országos, mind megyei szinten, ezért azt tervezik, hogy több képviselőjelöltet juttatnak be a második fordulóban a parlamentbe, mint a szocialisták - jelentette ki Gyüre Csaba.

Mint mondta, a pártnak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye három választókerületében van még esélye mandátumot szerezni. Az első forduló után a nyíregyházi 1-es számú körzetben Sztankó Éva a szavazatok 18,14 százalékát begyűjtve a harmadik, míg a 2-esben Gyüre Csaba - aki már a területi listán bejutott a parlamentbe - 21,77 százalékkal a második helyen áll. A Jobbik legjobb országos eredményét a 3-as tiszavasvári körzetben Császár József produkálta: ő a voksok 33,05 százalékát begyűjtve áll a fideszes képviselőjelölt mögött a második helyen.

Bízunk benne, hogy képviselőtársainknak sikerül megszereznie a második fordulóban győzelmet, így a megyének egyéni mandátuma is lesz - fűzte hozzá a Jobbik alelnöke. Gyüre Csaba szerint a párt számára előny, hogy a két megyeszékhelyi kerületben a negyedik és ötödik helyezettek már nem vesznek részt a következő fordulóban, így sok ezer - elsősorban a Civil Mozgalomra leadott - voks szabadul fel.

Ha megszólítjuk ezeket a szavazókat, akkor meg tudjuk fordítani az állást Nyíregyházán, s legalább egy jelölt bejut az országgyűlésbe - tette hozzá.
A képviselő ugyanakkor leszögezte: a Jobbik semmilyen párt javára nem fog visszalépni, s "nem köt semmilyen háttéralkut".

Kiss Sándor, aki a megye 6-os számú választókerületében indult, és a területi listán szintén bejutott az új parlamentbe, úgy fogalmazott: nem adják fel ezt a három körzetet, s "igen komoly kampány" veszi kezdetét el a következő napokban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását