2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

A Fidesz élni fog a lehetőséggel

Szijjártó Péter szerint ha az emberek - annak tudatában, hogy a Fidesz milyen irányt, jövőt gondol el Magyarországnak - nagy felhatalmazást adnak a pártnak, akkor a Fidesznek "kutya kötelessége élnie" ezzel az ország válságból való kilábalása érdekében.
2010. április 14. szerda 17:30 - HírExtra
A Fidesz elnöki stábjának vezetője ezt arra a felvetésre reagálva mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, hogy a szocialisták emlékeztettek: 1994-1998 között az MSZP-SZDSZ-kormánynak kétharmada volt, mégis "önmérsékletet tanúsítottak" több kérdésben.

Mesterházy Attila, az MSZP listavezetője szerdán a Duna Televízióban például felidézte: az 1994-1998 közötti Horn-kormány időszakában a koalícióban kormányzó MSZP-nek és SZDSZ-nek együtt 72 százalékos többsége volt az akkori Országgyűlésben. Horn Gyula mégis azt mondta: négyötödös többséggel hajlandó csak alkotmányt módosítani, mert az ellenzéknek kell beleszólást biztosítani abba, hogy milyen legyen Magyarországon a közjogi berendezkedés - tette hozzá Mesterházy Attila.

Szijjártó Péter sajtótájékoztatóján reagált Szanyi Tibor MSZP-s politikus szerdai kijelentésére is, amely szerint bizonyos pártok biztattak a szervezett átjelentkezésre a választáson, és ez néhány helyen "nagyon erősen" látható volt. Szanyi Tibor hozzátette: Budapesten hat helyen lényegesen meghaladta az átszavazók száma az ott szavazókét, és ezeken a helyeken a Fidesz és a Jobbik lényegesen jobban szerepelt, mint a környékbeli szavazókörökben. A jog jogszerűtlen használata is jogsértés, morálisan ez elfogadhatatlan, szégyen, ha valaki ezzel visszaél - jelentette ki.

Erre reagálva Szijjártó Péter azt mondta: a Fidesz 52 százalékot kapott, az MSZP pedig 19-et a parlamenti választás első fordulójában. Ez alapján feltette a kérdést: "ugye senki nem gondolja", hogy e két eredmény közötti sok százezernyi, milliónyi szavazat "megléténél" bárkinek is eszébe jutna bármilyen átjelentkezéseket szervezni.

Szanyi Tiboré egy komolytalan és nevetséges felvetés - vélekedett.

Kérdésre válaszolva egyébként közölte: nem tud róla, hogy érkezett volna olyan jelzés korábban a Fideszhez, miszerint gond lehet az "igazolásos szavazókkal". Nem történt olyan, hogy a választási iroda vagy a választási bizottság szakértői határozottan felhívták volna a pártok figyelmét, hogy óriási baj lesz az "igazolásos szavazók" voksolásával - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását