2024. április 27. - Zita

Az MSZP vezetés többsége támogatta a visszaléptetéseket

Az MSZP szóvivője szerint a párt országos elnöksége és országos választási bizottsága (ovb) ülésén egyértelmű volt a többsége azoknak, akik a négy fővárosi szocialista képviselőjelölt visszaléptetése mellett voksoltak.
2010. április 13. kedd 22:25 - HírExtra
Nyakó István kedden annak kapcsán nyilatkozott, hogy az MTI úgy értesült, megosztotta az MSZP vezetését a négy jelölt visszaléptetése; az erről szóló javaslat nem kapott nagyarányú többséget sem az elnökség, sem az országos választási bizottság ülésén.

Az MSZP szóvivője ezzel kapcsolatban az MTI-vel közölte: az elnökségi ülésen 8 igen, 2 nem és két tartózkodás volt, az ovb-n pedig 6:4 arányban támogatták a visszaléptetéseket. Szavai szerint a többségi véleményt mindenki elfogadta követendő stratégiának.

Az MTI kedden úgy értesült, hogy a négy jelölt - Avarkeszi Dezső, Hatvani Csaba, Szabó Zoltán és Bárándy Gergely - visszaléptetését az MSZP országos vezetői kezdeményezték hétfő este a párt budapesti irányítóinál, akik annyit kértek: ezt a jelölteknek és választókerületi vezetőiknek is vessék fel.

A keddi testületi üléseken a visszaléptetést már Lendvai Ildikó pártelnök vetette fel; hosszas vita bontakozott ki arról, hogy az egyoldalú gesztusnak van-e értelme.

A kérdésről mind a két testület szavazott. Az MTI úgy tudja, hogy az egyikben 8:5, a másikban 6:4 arányban fogadták el az indítványt. A többségi döntést mindenki tudomásul vette.
Az MTI információi szerint az ellenzők között volt Botka László, Ficsor Ádám, Molnár Csaba, Ujhelyi István és Hiller István is. Közülük nincs mindenkinek szavazati joga.

A visszaléptetésekről szóló keddi sajtótájékoztatón a négy érintett mindegyike azt mondta: saját döntése volt, hogy nem indul a második fordulóban a képviselőjelöltként. Közülük csak Szabó Zoltán mondta, hogy nem a saját ötlete volt a visszalépés, de közölte azt is, hogy a döntést ő hozta meg.

Lendvai Ildikó pártelnök az országos elnökség és a párt országos választási bizottságának (ovb) döntését a képviselőjelöltekkel együtt jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Úgy fogalmazott: hosszú vita után, nagy többséggel hozták meg a visszalépésekről szóló döntést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását