2024. május 17. - Paszkál

Mi az Úristent csinál az OVB?

Az Országos Választási Bizottság (OVB) döntése értelmében a kampánycsend addig tart, amíg a számukra kijelölt körzetekben többszázas sorokban várakozó, lakóhelyüktől távol szavazók is leadták a voksukat. Az OVB határozata lehet jogszerű, de ettől még egy botrány.
2010. április 11. vasárnap 22:04 - Sarkadi-Nagy Márton
A mostani választásokkor először életbe lépő új rendelkezés alapján a lakóhelyüktől távol szavazók kijelölt szavazókerületekben adhatják le voksaikat. A feltorlódó sazvazók miatt az OVB meghosszabította a kampánycsendet, jelen helyzet szerint úgy fél háromkor lehetnek majd eredmények.

A választás után valószínűleg körülbelül mindenki meg fogja óvni az eredményt, és innentől kezdve a jogászoké lesz a feladat, hogy kiderítsék, az OVB határozata, amely a törvényben meghatározott este 7 órán túl tolta ki a kampánycsendet, jogszerű volt-e.

A kampánycsend miatt ugyanis, noha a szavazók túlnyomó többsége leadta a voksát, semmilyen hivatalos szerv vagy médium nem közölheti az eddigi adatokat. Egyedül a pártoknak lehet valami fogalmuk az eredményekről, mert a delegáltjaik állandóan informálják őket, hivatalosan azonban semmilyen médium nem adhat ki részeredményeket.

Az OVB döntése olyannyira elrugaszkodott a valóságtól, hogy azzal még csak nem is törődnek, hogy a mobiltelefon és az internet korában bárki bárhol azonnal hozzájuthat a híresztelt adatokhoz. A kampánycsendnek innentől annyi.

A választási eredményre váró állampolgárok azonban, akármennyire előrehaladott is a feldolgozottság, az országos médiumok helyett mindössze a mandiner.hu-n tájékozódhatnak, ugyanis ez az egyetlen orgánum, amelyiknek valahonnnan pontos információik vannak.

Botrány. Közröhej. Az OVB monnyon le!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását