2024. április 23. - Béla
Öngyilkos lett Daróczi Dávid volt kormányszóvivő szombatra virradó éjjel - erősítette meg Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a helyszínen.
2010. április 3. szombat 06:55 - HírExtra
A volt kormányszóvivő a budapesti Andrássy út 72. szám alatt, egy harmadik emeleti lakásban vetett véget életének. A rendőrség szombatra virradó éjjel állampolgári bejelentés alapján ment ki a helyszínre.

Sass Oszkár elmondta: Daróczi Dávidra egy ismerőse talált rá éjjel 23 óra körül a lakásban, ahol az elsődleges információk szerint más nem tartózkodott. Mint mondta, "a helyszíni szemle elsődleges adatai szerint a haláleset során az idegenkezűség vagy bűncselekmény kizárható".

Az Országos Mentőszolgálat esetkocsiját az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója fél órával éjfél előtt már ott látta a belvárosi társasház előtt, majd a mentősök mintegy félóra múlva elvonultak, és megjelentek a rendőrautók.

A mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI érdeklődésre személyiségi jogokra hivatkozva nem kívánt részleteket közölni, mindössze annyit mondott: egy középkorú férfihez riasztották a mentőket az Andrássy úti lakásba, és a mentősök a férfit 30-40 percen keresztül próbáltak újraéleszteni, sikertelenül. Miután a mentőorvos megállapította a halál tényét, a helyszínt átadták a rendőrségnek.

A BRFK helyszíni szemlét végző csoportja - egy másik haláleset helyszíneléséből, amelyet az MTI információja szerint szintén öngyilkossági ügyben tartottak - éjjel fél kettőkor érkezett meg a lakás elé, majd velük egy időben érkezett a helyszínre Budapesti Temetkezési Intézet járműve, hogy elszállítsa az elhunytat.

Mint azt Sass Oszkár az MTI tudósítójának elmondta, a helyszíni szemle azt volt hivatott kideríteni, hogy idegenkezűség okozta-e Daróczi Dávid halálát vagy sem.

Az épület előtt tucatnyi fotóriporter és újságíró állt, és várta a rendőrség tájékoztatását. A BRFK sajtóügyeletese éjjel három óra előtt pár perccel erősítette meg, hogy Daróczi Dávid halálát öngyilkosság okozta. Azt a sajtóértesülést, hogy a volt kormányszóvivő önakasztással vetett véget életének, nem kívánta megerősíteni. Sass Oszkár mindössze annyit közölt: a halál körülményeit vizsgálják.

A volt kormányszóvivő holttestét egy lemezkoporsóban szállították el az Andrássy úti lakásból, és a pillanatot tucatnyi fényképezőgép örökítette meg.


Életrajz


Daróczi Dávid 1972. április 19-én született Budapesten. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem végzett teológia szakon, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem üzleti marketing szakára járt. Daróczi Dávid nyíltan vállalta és hangoztatta roma származását. Eredeti neve: Daróczi József, édesapja Choli Daróczi József író, költő, műfordító.

Daróczi Dávid 2007. június 18-tól 2009. április 24-ig volt kormányszóvivő, a posztról való távozását a Gyurcsány-kormány utolsó ülését követő tájékoztatón jelentette be.

Korábban, 2004-ben a Rádió C főszerkesztője, azt követően a Magyar Hírlap gazdasági rovatvezetője volt. 2005-2006-ban a kormányszóvivő gazdasági tanácsadója, majd 2007 júniusáig, kormányszóvivői kinevezéséig a Miniszterelnöki Hivatalban a Kormányszóvivői Iroda vezetője volt.

A kormányszóvivői posztról való távozását követően a Batiz András korábbi kormányszóvivővel és Tóth Miklóssal közösen alapított W. Wolf and Partners nevű kommunikációs tanácsadó cégénél dolgozott.


Gyurcsány Ferenc a tragédiáról


A volt miniszterelnök úgy fogalmazott: rokonaival, barátaival, ismerőseivel együtt cipeli Daróczi Dávid halálának fájdalmas terhét. Szeretném hinni, hogy lelke halálában nyugalmat talál - tette hozzá.


Az MSZP közleménye


Az MSZP mély döbbenettel értesült Daróczi Dávid tragikus haláláról.

A párt országos központjának szombati közleménye szerint egy fiatalember elvesztése önmagában is felkavaró, de a megváltoztathatatlan elfogadását különösen nehézzé teszi az, ha olyan embertől kell búcsúzni, aki számukra nemcsak a hírek szereplője volt, hanem a mindennapok részese, munkatárs, sőt, sokaknak barát.

Az MSZP osztozik a család és a barátok gyászában - közölték, hozzátéve: "Isten Veled, Daróczi Dávid".


A Fidesz is reagált


"Mély megrendüléssel fogadtuk a volt kormányszóvivő halálának hírét. A Fidesz Országgyűlési Képviselőcsoportja nevében részvétünket fejezzük ki Daróczi Dávid családjának." Írta Navracsics Tibor frakcióvezető a közleményében.


Liptai Claudia


Neve Liptai Claudia televíziós műsorvezetővel kialakult párkapcsolata miatt az elmúlt hónapokban többször szerepelt a bulvársajtóban.

Az Index a TV2 szóvivőjének tájékoztatására hivatkozva azt írta, hogy Liptai Claudia és Daróczi Dávid nem szakítottak, nem ez állhat az öngyilkosság hátterében.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását