2024. április 29. - Péter

Elefántok lepik el Londont

Elefántok tömege lepi el Londont májusban: 250 színpompás elefántszobor elhelyezésével a veszélyben forgó ázsiai elefántok helyzetére akarják felhívni a brit főváros lakóinak figyelmét.
2010. március 27. szombat 09:00 - HírExtra
A szobrok némelyikét világhírű tervezők és művészek - köztük Lulu Guinness, Tommy Hilfiger és Jack Vettriano - alkották. A színpompás darabok mérete a elefántborjakéhoz hasonló. Az ormányosokat május 3-án helyezik ki Londonban, olyan helyeken, mint a Parliament Square, a Hyde Park és a South Bank.

A 70 kilogrammos alkotások június végéig maradnak az utcákon, ezt követően árverést szervez belőlük a Sotheby's aukciósház.

A város eddigi legnagyobb szabadtéri művészeti akcióját az Elephant Family szervezi, a jótékonysági szervezet célja, hogy felhívja a figyelmet az ázsiai elefántok helyzetére.

A csoport szerint az Ázsiában élő példányok nagyobb veszélyben vannak afrikai rokonaiknál.
Jártukban-keltükben a londoniak igazán egyedi elefántokba botolhatnak, Hilfiger ormányosa például zöld mohikánfrizurát visel, Guinnesé pedig csókos szájat kapott, de akad olyan is, amelyet valódi smaragdokkal díszítenek - ez minden bizonnyal
biztonságosabb helyen várja majd a látogatókat.

Az egyik legizgalmasabb példány minden bizonnyal Benjamin Shine brit művész híres londoni fekete taxikra hajazó elefántja lesz.
Az árveréstől az Elephant Charity azt várja, hogy kétszerese is befolyhat a megcélzott egymillió fontnak (294,1 millió forint). Emellett "reméljük, hogy a parádé felvidít mindenkit a választások idején" - mondta a szervezet egyik vezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását