2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Kíváncsi a neves szantúrjátékosra?

A Trafóban, a kortárs művészeti műhely indiai zenei sorozatában lép föl szombaton Pandit Shivkumar Sharma; a neves szantúrjátékos először ad koncertet Magyarországon.
2010. március 26. péntek 20:53 - HírExtra
Pandit Shivkumar Sharma több mint fél évszázada koncertezik a világban, de ez lesz az első alkalom, hogy Magyarországon játszik - hangsúlyozták a szervezők, akik a magyar cimbalom ősének is számító perzsa-indiai hangszer, a szantúr mesterének meghívását már három éve tervezték.

Ő az első indiai zenész, aki a kasmíri szantúrt a klasszikus hangversenyek hangszerévé és ezen keresztül világhíressé tette. Az esten fiával, a hangszer ifjú, de már befutott Rahul Sharmával együtt lép fel.

Bár Pandit Shivkumar Sharma muzsikája szakrális, a közönségnek nem kell feltétlenül azonosulnia a vallással, elég csupán tiszta lélekkel, és a zenei élmény átélésére készen beülni a programra - írják az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.

A szombat esti koncerten Pandit Shivkumar Sharmán és fián kívül Mukundraj Deo (tabla) és Barkha Rahul Sharma asszony (tanpura) lép színpadra.

Az este 8-kor kezdődő koncert előtt A lélek hangja című díjnyertes indiai dokumentumfilmet is levetítik, amelynek segítségével megismerkedhet a közönség Pandit Shivkumar Sharmával és hangszerével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását