2024. május 3. - Tímea, Irma

Hamarosan megnyitják a Kultúrák Házát

Elkészült az egykori rendőrségi fogda épületéből kialakított Kultúrák Háza Tamásiban, a kiállítóhelyet kortárs képzőművészeti tárlattal, a város helytörténeti gyűjteményéből rendezett állandó kiállítással szombaton adják át a közönségnek.
2010. március 26. péntek 21:06 - HírExtra
A kétszintes épület földszintjén a Tamási Galéria kap helyet, ahol elsőként 12+1 alkotó címmel április 18-ig látható kortárs képzőművészeti kiállítás várja az érdeklődőket - mondta az MTI-nek Pálinkás Klára, a városi művelődési központ igazgatója.

A tárlaton Csiszér Zsuzsi, Dohárszky Béla, Jakatics Szabó Veronika, Kádár Tamás, Koroknai Zsolt, Lelkes A. Gergely, Ottó László, Raffai Réka, Sárai Lajos, Soós Nóra, Szőke Gáspár, Thuróczy Zoltán és Ughy Miklós húsz képe, olajfestmények, szitanyomatok, színes rézkarcok, akvarellek lesznek láthatók.

A galériában tárják a közönség elé a tamási születésű, 1949-től az Egyesült Államokban élő Könnyü László (1914-1992) költő, földrajztudós a városnak adományozott hagyatékának 33 képzőművészeti darabját.

A kiállított alkotások között Rudnay Gyula, Székely Bertalan, Rippl-Rónai József művei mellett Salvador Dalí egy selyemfestményével, illetve Victor Vasarely két op-art kompozíciójával is találkozhatnak a látogatók.

A 70 millió forintos európai uniós támogatással kialakított Kultúrák Háza ad otthont a Könnyü László Városi Könyvtár helytörténeti gyűjteményéből rendezett kiállításnak is, amely közel száz, a Kapos és Koppány völgyéből származó agrár- és ipartörténeti relikviát, valamint a tamási borászat múltjának darabjait vonultatja fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását