2024. március 29. - Auguszta

Rasszista levelekkel bombázzák Eddie Murphy-t

Noha milliók rajonganak érte szerte a világon, a vígjátékok színes bőrű számos utálóval is büszkélkedhet. Közülük vannak, akik rasszista megjegyzésekkel illetik, mások egyszerűen megverik.
2010. március 23. kedd 12:16 - Nagy András
Eddie Murphy saját bevallása szerint is a filmvászonra született, és csupán kitörési lehetőségnek tekintette a Saturday Night Live showt, ahol először tűnt föl. 1982-ben elérkezett el számára a nagy lehetőség is: szerepet kapott Nick Nolte oldalán a 48 órában. Murphy ettől kezdve világszerte ismertté vált és önbizalma is egyre is nőtt.

Két évvel később már megállíthatatlan volt: elvállalta a Beverly Hills-i zsaru főszerepét, melyből végül trilógia lett és Murphyt a vígjátékok királyává tette. A szerepet eredetileg egyébként Sylvester Stallonénak szánták, ám ő visszautasította, mondván: nem akar komédiázni és ezzel lerombolni akcióhős mivoltát.

„A szerepet eredetileg nem akarták egy színes bőrű színésznek adni, de végül úgy döntöttek, megér egy próbát. Eddie óriásit alakított és mindenki imádta a filmet! Kétszázmillió dollárt hozott, Stallone meg biztos szidta magát, amiért visszadobta a melót!” – mesélte Eddie egyik barátja a National Enquirernek.

A hirtelen jött hírnév szó szerint megrészegített Eddie-t: állandóan bulizott, rengeteget ivott és állandóan csajozott. Ugyanakkor a drogokat sem vetette meg, hiszen egy átmulatott éjszaka után fel akart pörögni, hogy dolgozni tudjon, így bevett néhány bogyót, amiktől azonban nem tudott aludni, ezért esténként bealtatózta magát.

„Eddie komoly függőségben szenvedett, de soha nem ismerte volna be, hogy baj van. Csak azt mondogatta, hogy kell valami, ami ébren tartja. Rengetet melózott és másképp egyszerűen nem bírta, nem hitte el, hogy ebbe akár bele is halhat” – mesélte Murphy barátja.

Eddie a nyolcvanas években éjt nappallá téve forgatott, hatalmas rajongó tábora volt, ám nagyon sokan gyűlölték is. Gyakran kapott fenyegető leveleket, rasszista kijelentésekkel bombázták, sőt, előfordult, hogy meg is verték:

„ Egy bárból jöttem ki éppen egy csajjal, mikor egy csapat részeg pasi odarohant hozzánk. Felismertek és erre ütni-verni kezdtek, a földre löktek és ott rugdostak tovább. A csajom visszarohant a klubba és segítséget kért, így végül a vendégek mentettek meg” – mesélte később, hogy könnyebb sérülésekkel megúszta az affért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását