2024. május 18. - Erik, Alexandra

Károly herceg megérkezett

Megérkezett hazánkba Károly, brit trónörökös és felesége, Camilla, Cornwall Hercegnője. Az előkelőségek Sólyom László meghívására érkeztek 3 napos látogatásra Magyarországra.
2010. március 17. szerda 18:23 - HírExtra
 Percre pontosan, 17 óra 15 perckor megérkezett Károly Walesi Herceg és felesége, Camilla a Sándor Palotába, ahol Sólyom László államelnök fogadta őket ünnepélyes körülmények között, katonai tiszteletadással.

A brit korona várományosa miután meghallgatta az angol és a magyar himnuszt, találkozott Sólyom Lászlóval. Ezután feleségével együtt virágcsokrot vettek át az őket köszöntő gyerekektől, majd a Magyar Köztársaság elnökével megcsodálták Budapest panorámáját a Sándor Palota erkélyéről.

Wales hercege és felesége 3 napos látogatásra érkezett hazánkba, mely során ellátogatnak többek közt a szentendrei Skanzenbe, a Parlamentben megtekintik a Szent Koronát, majd találkoznak Bajnai Gordon miniszterelnökkel is,  de részt vesznek a "Roma gyökereim nyomában" című film bemutatóján is az Uránia Filmszínházban.

A trónörökös magyarországi látogatásának egyik fő témája a környezetvédelem, de szó lesz az örökségvédelemről, a tudásalapú gazdaságról és az esélyegyenlőségről is. Sólyom Lászlóval együtt részt vesz a Magyar Tudományos Akadémián rendezett tanácskozáson, melyen az üzleti szféra képviselői és vállalati vezetők tárgyalnak a klímaváltozásról és a konkrét együttműködési lehetőségekről.

Károly több, mint 10 éve nem járt hazánkban, feleségének, Camillának pedig ez az első látogatása. A látogatás első napján köztársasági elnökünkkel tárgyal Károly, majd 5 fogásos díszvacsorával zárják a napot a közjogi méltóságok. A böjti időszakra való tekintettel hús nem kerül a királyi pár asztalára, információink szerint fogas lesz a főfogás.

Úgy tudjuk, a hercegi pár egy dunaparti, 5 csillagos szállodában fog megszállni 3 éjszakára, ezt azonban biztonsági okok miatt semmilyen hivatalos szerv nem kívánta megerősíteni.  A szóban forgó szálloda királyi lakosztályát választották. A 136 négyzetméteres királyi lakosztályhoz márványfürdőszoba, étkező és panoráma terasz is jár, nettó 5000 euróért éjszakánként, azaz mintegy 1.3 millió forintért. 

Károly walesi herceg (Charles Philip Arthur George) (London, 1948. november 14. - ) a brit trón várományosa, II. Erzsébet brit királynő és Fülöp edinburgh-i herceg fia.

Kétszer házasodott, első felesége Diána walesi hercegné. Tizenegy évnyi házasság után elváltak. Két közös fiuk született, Vilmos herceg (Prince William) és Henrik herceg (Prince Harry).

Károly második felesége Kamilla cornwalli hercegné (korábban Camilla Parker-Bowles, született Shand – házasságkötésük óta viseli ezt a rangot, Károly herceg ugyanis egyben Cornwall hercege, a walesi hercegné titulust, ami formailag megilletné Camillát, az elhunyt Diána hercegné miatt nem vette használatba).



Forrás: Hírextra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

H.K.
2010. március 18. 08:26
Szarul megy az angol királyi háznak. Kellett egy kis pénz. Amiért megnézték a cigány filmet meg elmentek a zsinagógába Magyarországon! Nincs Angliában zsinagóga? Pénzért egy kis gesztus és választói hülyítés...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását