2024. április 25. - Márk

Jobbik: mielőbb döntsön a kormány a panelprogramról

A Jobbik a panelprogram újraindítását, illetve a már befogadott pályázatok támogatási szerződésének aláírásához szükséges mielőbbi döntést várja a kormányzattól.
2010. szeptember 28. kedd 12:35 - HírExtra
Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy a panelépületek felújításához 33, bizonyos feltételekkel pedig akár 50 százalékos vissza nem térítendő állami támogatást nyújtó program lényegében egy éve leállt, a kormányváltás óta pedig a már befogadott pályázatokhoz kapcsolódó szerződések aláírása sem történt meg.

A politikus elmondta: a legutóbbi pályázati körben mintegy 30 milliárd forintnyi, 780 házat érintő támogatási kérelmet adtak be, közülük nagyjából háromszáz rendelkezik befogadó nyilatkozattal, míg sokat formai okok miatt elutasítottak.

A képviselő szerint a döntések elhúzódásának oka a kompetenciazavar, nem tudni ugyanis, hogy a kormányzati struktúrában mely szervezet a programot irányító hatóság, illetve, hogy az egykori közreműködő szervezet továbbra is ellátja-e ezt a feladatot. Mint mondta, számára az is fejtörést okozott, hogy az Országgyűlésben mely miniszternek címezze a panelprogram sorsát firtató kérdést.

Hegedűs Lorántné kijelentette: a tervezett felújítások hozzávetőleg százezer lakást érintenének, míg a lakók megtakarítása havonta összességében több mint 450 millió forint lehetne. Egy 60 négyzetméteres lakás havi fűtésszámlája akár ötezer forinttal is csökkenhetne a nyílászárók cseréje és a hőszigetelés után - érvelt a panelprogram folytatása mellett a jobbikos képviselő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását