2024. április 29. - Péter

Netanjahu vizsgálódik a zsidótelepek építése végett

Vizsgálóbizottság felállítását rendelte el szombaton Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök annak kiderítésére, miként történhetett meg az új jeruzsálemi lakásépítések bejelentése Joe Biden amerikai alelnök közel-keleti közvetítő útja alatt.
2010. március 14. vasárnap 11:23 - HírExtra
Izraelben már pénteken úgy döntöttek, megváltoztatják a fontos kormányzati döntések meghozatalának és bejelentésének mechanizmusát, hogy megelőzhessék az ilyen kínos helyzetek kialakulását. Az izraeli belügyminiszter éppen Biden közel-keleti látogatása jelentette be 1600 új lakás felépítését Kelet-Jeruzsálemben, noha köztudott, hogy a városrész erőltetett ütemű zsidó betelepítését nem csak a palesztinok ellenzik, hanem az amerikai kormányzat is.

Biden és a Fehér Ház is elítélte a bejelentést, s Netanjahu bocsánatkérésre kényszerült. Az Arab Liga pedig bejelentette, hogy nem kezdődnek meg a közvetett izraeli-palesztin béketárgyalások, amíg nem állítják le a lakásépítést. Az incidens miatt az Izraeli Munkapár bejelentette: fontolóra kell vennie, hogy kilépjen-e a kormánykoalícióból, amelybe azért lépett be, hogy újra lehessen indítani a megbékélési folyamatot a palesztinokkal. Netanjahu a belügyminiszterre hárította a felelősséget "a szerencsétlen időzítés" miatt, de magát az építési tervet nem utasította el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását