2024. április 26. - Ervin

Várhatóan időben elkészül a Balatonring

Várhatóan hamarosan, akár tíz napon belül aláírja a hitelszerződést a Magyar Fejlesztési Bank a Balatonring beruházójával, így nem lesz akadálya a nyári próbafutam és az őszi verseny megtartásának - mondta Suchman Tamás, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke a szervezet pénteki ülésén.
2010. február 19. péntek 18:52 - HírExtra
Suchman Tamás kifejtette, öt év helyett tíz évre nyerte el a sávolyi MotoGP a világbajnoki futamok rendezési jogát, ami miatt még zajlanak az szerződésmódosítások, de hamarosan megnyílhat a spanyol beruházó számára az állami garanciavállalású hitel. A politikus szerint a csúszás okai között szerepel a bürokrácia, továbbá az, hogy "kényes politikai időket élünk".

Tavaly október végén jelentették be politikusok először; a sávolyi gyorsaságimotoros-versenypálya spanyol beruházója 50 millió eurós hitelt kaphat a beruházáshoz az MFB-től. A Sedesa-csoport a mintegy 30 százalékig vállalt önerő erejéig megkezdte az építkezést, hogy a pálya elkészülhessen az idei őszi versenyig. A december végi híradások arról szóltak, hogy az MFB igazgatósága jóváhagyta a hitelkérelmet, és a projekt 15,3 milliárd forintos, 25 évi futamidejű kölcsönhöz juthat, amiről várhatóan januárban írják alá a hitelszerződést. Ez azonban a mai napig nem történt meg.

A BFT elnöke hangsúlyozta, jelentős attrakció lesz a 150-200 ezer vendéget vonzó nemzetközi verseny a térség és az ország számára is. Már most sok a jelentkező egyéb - a gokarttól a kamionig - a pályával kapcsolatos programra. Ez további százezres forgalmat jelenthet, Nagykanizsától Tapolcáig vendégeket hozva a szállásadóknak, éttermeknek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását