2024. április 27. - Zita

Bajnai: a BorsodChem sorsa főleg a tulajdonosok felelőssége

A kormány elkötelezett a kazincbarcikai székhelyű BorsodChem Zrt. munkahelyeinek megtartásában, és a nagy múltú vállalat által képviselt ipari kultúrának, tudásbázisnak a megerősítésében, a cég körül kialakult helyzet megoldása azonban elsősorban a tulajdonosok felelőssége - hangsúlyozta a miniszterelnök a BorsodChem vezetőivel tartott tanácskozása során, pénteken az észak-borsodi városban.
2010. február 19. péntek 19:00 - HírExtra
A miniszterelnök kifejtette: "amennyiben a tulajdonosok nem találnak megoldást a kialakult helyzetre, a kormány kész a hitelezőkkel együttműködni a munkahelyek megtartása, a cég sikeres működésének biztosítása érdekében".

Bajnai Gordon - Szitka Péter Kazincbarcika szocialista polgármesterének és Gúr Nándornak, az Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottsága elnökének kezdeményezésére - találkozott a BorsodChem vezetőivel, akikkel közösen áttekintették a vegyipari cég helyzetét.

Bajnai Gordon a pénteken, felújítás alatt álló Pollack Mihály Általános Iskolában tett látogatásakor azt mondta: "a BorsodChem stabilizálható, a kormány készen áll. Ha a tulajdonosok nem tudják megoldani, akkor is készen áll".

A tanácskozáson a kormányfő megismerhette a társaság jelenlegi gazdasági helyzetét: a menedzsmenttől kapott tájékoztatás szerint a cég piaci pozíciói az elmúlt időszakban javultak, a vállalat hosszú távon is jelentős értéket képvisel.

A társaság egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy nehéz helyzetbe került a gazdasági válság miatt, ezért csoportos létszámleépítést - 550 fős elbocsátást - helyezett kilátásba, amelyet később felfüggesztett a vállalat és a kormány között létrejött elvi megállapodásnak köszönhetően.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását