2024. április 28. - Valéria

Jótékonysági gálavacsora egy árvaházért

Egy haiti árvaház javára szervezett jótékonysági gálavacsorát a szakácsokat képző Magyar Bocuse d'Or Akadémia szerdán este Budapesten.
2010. február 18. csütörtök 07:15 - HírExtra
A Sztárszakácsok Haitiért - Egyen, hogy ehessenek! mottójú rendezvény teljes bevétele a Baptista Szeretetszolgálathoz folyik be, amely egy 170 gyermeknek otthont adó haiti árvaház támogatására fordítja az összeget.

A hatfogásos menüt Buday Péter mesterszakács, valamint a Bocuse d'Or Selection Hungary döntőjébe jutott szakácsok készítették el, míg a desszert Kreil Vilmos, az akadémia elnökének alkotása.

Révész Szilvia, a karitatív szervezet kommunikációs vezetője a helyszínen az MTI-nek elmondta: eddig Magyarországon mintegy 4 millió forint gyűlt össze, amelyet a földrengésben súlyosan megrongálódott árvaház újjáépítésére fordítanak. Az otthon 1 és 23 éves kor közötti lakóinak kétharmada még a katasztrófa előtt érkezett, a többiek a természeti csapás után kerültek ide.

Mint mondta, igen sikeres a haiti gyermekek szimbolikus örökbefogadására indított hazai kezdeményezésük is, bár az adakozó kedv érezhetően alábbhagyott a katasztrófa utáni első két-három héthez képest. Eddig mintegy 800-an jelentkeztek a programra, ami jelentősen elmarad a cunami utáni több ezer hasonló felajánláshoz képest - tette hozzá.

Alicia Barthole, a haiti House of Hope (Reménység Háza) elnevezésű árvaház vezetője az MTI-nek arról számolt be, hogy a legsürgetőbb feladat most a lányok hálótermének újjáépítése, melyet a földrengés teljesen elpusztított. A gyermekek egy része jelenleg az udvaron alszik, az esős évszak pedig közeleg, így gyorsan meg kell kezdeni a munkálatokat - magyarázta.

Hosszabb távon azután újra a külföldi - ez esetben valódi - örökbefogadások felgyorsítása kerül napirendre - hangsúlyozta -, hiszen ez nemcsak a rendezett körülmények közé kerülő gyermekeknek jelent új esélyt, hanem egyúttal helyet is szabadít fel az árvaházban, amire nagy szükség van.

(Képünk illusztráció)

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását