2024. április 28. - Valéria

Az angol férfiak négyötöde túlsúlyos lesz

Tíz férfiból nyolcnak, ugyanennyi nőből hétnek lesz súlyfeleslege 2020-ra Angliában egy szerdán közzétett jelentés szerint.
2010. február 17. szerda 19:25 - HírExtra
A brit Nemzeti Szívfórum (National Heart Forum) adatai azt mutatják, hogy a 20 és 65 év közötti férfiak 41 százaléka lesz elhízott, 40 százaléka pedig túlsúlyos 2020-ra Angliában, azaz összesen a férfiak 81 százaléka küzd majd súlyfelesleggel. A nők körében ezek az értékek: 36 és 32 százalék, vagyis 68 százalékuknak lesz súlytöbblete.

A kutatók úgy vélik, emiatt 2050-re a szélütéstől, magas vérnyomásban, a szívbetegségekben és a diabéteszben szenvedő emberek száma jelentősen megemelkedik. A kutatásban 1993 és 2007 közötti adatokat elemeztek.

"Már most több férfi elhízott, mint amennyinek egészséges a testsúlya, az évtized végére pedig az elhízott férfiak és nők száma meghaladhatja a túlsúlyosakét" - tette hozzá Klim McPherson, az Oxfordi Egyetem munkatársa, a Nemzeti Szívfórum elnöke.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását