2024. április 26. - Ervin

Egyeztetnek a döntési moratóriumról

A kormány a következő napokban egyeztet az agrár-, az ipar- és a mérnökkamara képviselőivel a döntési moratóriumról.
2010. február 13. szombat 07:12 - HírExtra
A miniszterelnök véleménye szerint sok félreértés és félremagyarázás van a kormány által korábban bejelentett döntési moratórium ügyében.

Hangsúlyozta: a fejlesztések, a támogatások továbbra is folyamatosak, az országot működtető rendszerek is zavartalanul működnek ettől tovább. A döntési moratóriummal a célunk elkerülni, hogy az történjen, ami 2002-ben, amikor még a második forduló után is voltak 10 milliárdos új kötelezettségek az akkori kormány részéről - közölte.

Mint mondta, olvasta, hallotta az aggályát az agrár-, az ipar- és a mérnökkamarának. Véleménye szerint az ő szempontjaikat meg kell hallgatni, ezért konzultálni fognak velük a közeli napokban. Vallom, hogy a kormánynak a mandátuma legvégéig kezelnie kell a válságot, hogy az utolsó percig tegye a dolgát, mentse a munkahelyeket, tartsa egyben a társadalmat, és élénkítse a gazdaságot. Mikor viszont lejár a mandátuma, ne kösse meg a következő kormány kezét - hangoztatta.

Bajnai Gordon úgy látja: az új kormány, ha akarja, akkor tudja tartani a hiánycélt.
"De ezt tényleg akarni kell, és a jó kormányzás kemény munka, nem csak népszerű lépések sorozata. Az elmúlt 20 évben soha nem volt olyan rövid az út egy ostoba politikai megszólalás és a családok ellehetetlenülése között, mint most, hiszen 1,7 millió család devizahitele függ az ország iránti bizalomtól" - fogalmazott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását