2024. május 7. - Gizella

BKV: Ikvai szerint csehül állnak a tárgyalások a kormánnyal

Nem állnak jól a kormánnyal folytatott tárgyalások a BKV-támogatás ügyében - mondta el Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) költségvetésért felelős főpolgármester-helyettes szerdán, a Fővárosi Közgyűlés BKV-ügyeket vizsgáló bizottságának ülésén.
2010. február 10. szerda 19:33 - HírExtra
A főpolgármester-helyettes azt mondta, Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármestert kedden levélben tájékoztatta a tárgyalások állásáról.

A BKV támogatásáról szóló megállapodást tavaly decemberben írta alá a kormányfő és a főpolgármester, az egyezség szerint a kormány 23 milliárd forinttal támogatja a fővárosi közlekedési céget. A tervezetben egyebek mellett az szerepelt, hogy a főváros a következő években inflációkövető mértékben emeli a BKV-tarifákat.

A Fővárosi Közgyűlés január 28-i ülésén azonban fideszes indítványra a képviselők úgy döntöttek, hogy a kormánnyal kötendő finanszírozási megállapodásban a közgyűlés nem akarja elkötelezni magát sem a viteldíjemelés, sem pedig a járatritkítás mellett. Ez pedig azt jelenti, hogy újra kell tárgyalni a főváros és a kormány közötti szerződéstervezetet. Ikvai-Szabó Imre e tárgyalás állásáról tájékoztatta Demszky Gábort.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását