2024. április 29. - Péter

MSZP: hangfelvétel buktatja meg a Fidesz állításást

Az MSZP szóvivője szerint hangfelvétel bizonyítja, hogy Szombathelyen nem éltek vissza a Fidesz nevével, hanem az ellenzéki párt megbízásából gyűjtenek ajánlószelvényt étkezési jegyért.
2010. február 12. péntek 18:13 - HírExtra
Budai Bernadett pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a nap folyamán bemutatott hangfelvételből az tűnik ki, hogy az ajánlószelvényért étkezési jegyet "bizniszt a Fidesz megbízásából, a Fidesz érdekében űzik a városban".

A szocialista politikus szerint a nyugat.hu portálon megjelent hangfelvételből kiderül, hogy Hauser Philip, a szombathelyi roma kisebbségi önkormányzat vezetője romákkal ajánlószelvényeket gyűjt a Fidesznek, cserébe étkezési jegyet ad. A felvételen elhangzik Marton Zsolt helyi fideszes politikus neve is - írta közleményében Budai Bernadett.

Úgy fogalmazott: "A szombathelyi esetben nincs semmi, ami arra utalna, hogy bárki is visszaélne a jobboldali párt nevével. Ellenben úgy tűnik, hogy éppen a Fidesz él vissza a magyar törvényekkel. Erre utal a hangfelvételen elhangzó minden szó."

Budai Bernadett szerint abból, amit Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője mondott az ajánlószelvény-vásárlási botránnyal kapcsolatban, csak egy új dolog derült ki: a Fidesz nemcsak Szombathelyen, hanem más városokban is érintett "a balhéban".
A Vas megyei székhely után eddig Pécsen és Diósdon próbáltak elébe menni az ügynek. De minél inkább tagadják, hogy közük lenne hozzá, annál inkább beismerik az érintettségüket a bűnügyben - közölte a szocialista párt szóvivője.

Szijjártó Péter pénteken felszólította a többi pártot és szervezetet, ne gyűjtsenek a Fidesz nevében ajánlószelvényeket; közlése szerint több ilyen esetről is kaptak bejelentést az elmúlt hetekben, példaként Budapest VIII. kerületét, Pécset, Orosházát, Makót, Battonyát, Szécsényt, Hatvant és Szombathelyt említette.

Cáfolta, hogy pártjának gyűjtenének ajánlószelvényeket étkezési jegyért cserébe Szombathelyen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását