2024. március 29. - Auguszta

Nincs finanszírozási gond a villamosprojektnél

Eddig semmilyen akadály nem merült fel a szegedi 1-es villamosvonal felújításának finanszírozása kapcsán - közölte Szentgyörgyi Pál (MSZP) gazdasági alpolgármester pénteken a Fidesz helyi vezetőinek arra a felvetésére reagálva, hogy veszélybe kerülhet a beruházás befejezése, mert felszámolási eljárást kezdeményeztek a kivitelező konzorciumban közreműködő Szeviép-cégcsoport egyik tagjával szemben.
2010. február 12. péntek 15:12 - HírExtra
"Az építkezés jelenleg is zajlik, az utóbbi hetek zord időjárására való tekintettel a kivitelező fedett helyen előkészítette a síneket a beépítésre, illetve közmű- és pályaépítést folytatott a tervezett jelzős körben" - áll a politikus MTI-hez eljutatott közleményében.

A szigorú uniós szabályoknak megfelelően a megrendelő önkormányzat már eddig is több mint 200 millió forint kötbért vetett ki az indokolatlan csúszás miatt - tudatta az alpolgármester, hozzátéve: a projekt finanszírozásával kapcsolatban eddig semmilyen akadály sem merült fel.

Szentgyörgyi Pál szerint a szegedi Fidesz ismét a tények figyelmen kívül hagyásával kelt politikai műbalhét. "Ez felelős ellenzékhez méltatlan magatartás, kormányra készülő erőnek pedig az alkalmatlanságát bizonyítja" - írta a politikus.

Gyimesi László, a Fidesz városi elnöke, önkormányzati képviselő pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, a módosított határidő szerint a felújított vonalon február 15-én el kellene indulnia a villamosoknak, de vannak olyan helyek, ahol még nincsenek lerakva a sínek.

Az MTI próbálta elérni Baranyi Sándort, a Szeviép Zrt. igazgatóságának elnökét, de titkárságán azt közölték, még nem született döntés arról, reagálnak-e a Fidesz felvetéseire.

A szegedi 1-es villamosvonal felújítása a csaknem 30 milliárd forintos szegedi elektromos tömegközlekedés fejlesztési projekt legjelentősebb eleme, amely 2009 augusztusában kezdődött el. A 4,9 milliárd forintos költségű rekonstrukció kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárást az - az A-Híd Építő Zrt., a SZEVIÉP Zrt. és az EuroAszfalt Kft. alkotta - A-Sz-E Konzorcium nyerte el.

Tapasztó Sándor, a beruházást koordináló Szeged Pólus Nonprofit Kft. projektigazgatója korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a rekonstrukció a vonal külső szakaszát érintő első üteme után a villamosoknak február 15-én kellene indulnia, a kiegészítő munkák befejezésének határideje pedig március 26.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását