2024. május 17. - Paszkál

Az LMP bemutatta Tolna megyei képviselőjelöltjeit

A területfejlesztés, a romaintegráció, a civil érdekérvényesítés és a szociális kérdések fontosságát hangoztatták a Lehet Más a Politika (LMP) Tolna megyei jelöltjei szekszárdi bemutatkozó sajtótájékoztatójukon szerdán.
2010. február 10. szerda 17:45 - HírExtra
"Az áprilisi választás nem élet-halál kérdése, az esélyünk 2014-ben lesz nagy" - mondta Hegedűs Gyula, a párt megyei koordinátora. A koordinátor szerint most az LMP esélyei jóval kisebbek, a többi között azért, mert az ajánlószelvény-gyűjtésben is hátrányban vannak. Az LMP nem tartja elfogadhatónak a ki nem töltött szelvények gyűjtését, de azt sem, hogy az ajánlást pénzért vagy ajándékért gyűjtsék - jelentette ki.

Hegedűs Gyula antidemokratikusnak nevezte, hogy "a nagy pártok teljesen feleslegesen össze akarják szedni az ajánlószelvényeket az összes választótól". Véleménye szerint ezzel meggátolják, hogy az új elképzeléseket megfogalmazó pártok politikai szerepet kapjanak.
Az LMP Tolna megyei koordinátora kérdésre válaszolva kijelentette: az LMP számára az ötszázalékos parlamenti küszöb elérése jelentené a sikert.

Az LMP Szekszárdon Rák Vilmos 44 éves szekszárdi pénzügyi szakembert, Pakson Huszti Zsolt 33 éves egyetemi oktatót, Dombóváron Máté Mihály 56 éves nyugdíjas rendőrt indítja az áprilisi parlamenti választáson. A párt tamási jelöltje Bóni Zoltán, Harc község 46 éves polgármestere, Bonyhádon pedig Hegedűs Gyula 55 éves orvos.

Bóni Zoltán a sajtótájékoztatón az országgyűlési képviselők visszahívhatóságát szorgalmazta. Hegedűs Gyula a kérdésre, hogy ez az LMP álláspontja-e, nemmel válaszolt. "Radikálisan meg kell változtatni a parlament működését" - mondta, hozzátéve, hogy a visszahívhatóságot ehhez nem tartják jó eszköznek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását