2024. május 20. - Bernát, Felícia

Az MDF "beárazná" a választási igéreteket

Az MDF törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek annak érdekében, hogy a Költségvetési Tanács "beárazhassa" a pártprogramokat, azaz véleményezhesse azok költségvetési hatását - jelentette be Herényi Károly, az MDF elnökhelyettese szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
2010. február 10. szerda 12:03 - HírExtra
Az MDF-es politikus emlékeztetett arra, hogy az MDF még február elsején fordult a Költségvetési Tanács elnökéhez azt kérve: "árazza be" a pártok kampányígéreteit.
Mint mondta, válaszlevelében Kopits György támogatta az MDF kezdeményezését, azonban jelezte, hogy ezt a jelenlegi törvény nem teszi a tanács feladatává.

Hozzátette: az MDF ezért, Kopits György javaslata nyomán, törvényjavaslatot készített, hogy a Költségvetési Tanács szakmai véleményt tudjon megfogalmazni a pártprogramok költségvetési hatásáról.

Herényi Károly példaként hozta fel azt, hogy Hollandiában minden párt felkéri a helyi költségvetési hivatalt, hogy számítsa ki, az adott párt választási programjában szereplő ígéretek és vállalások milyen hatással vannak az államháztartás rendszerére.

Az elnökhelyettes közölte: az MDF kezdeményezi a házelnöknél, hogy az általa benyújtott törvénymódosítást házszabálytól való eltéréssel tárgyalja az Országgyűlés, másik megoldásként javaslatot tesz egy rendkívüli parlamenti ülésnap összehívására.

Kérdésre válaszolva közölte: az MDF nem lépi túl a törvényben foglalt összeget, amelyet a pártok a választási kampányukra fordíthatnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását