2024. május 17. - Paszkál

A KDNP programjában nincs szó pedagógusok kirúgásáról

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) november óta nyilvános oktatáspolitikai elképzeléseiben egyetlen szó sem esik pedagógusok kirúgásáról, ezzel szemben az MSZP nyolcéves "ámokfutása" alatt tízezernél több tanárt és tanítót fosztottak meg állásuktól - válaszolt Hoffmann Rózsa, a KDNP országgyűlési képviselője a szocialista Arató Gergely szerdai nyílt levelére.
2010. február 10. szerda 18:17 - HírExtra
Hoffmann Rózsa az MTI-hez eljutatott közleményében azt írta: ha Arató Gergely vette volna a fáradságot, hogy a párt oktatáspolitikai tervezetét elolvassa, nem tett volna föl olyan kérdéseket, amelyek mögött "hazug állítások, rosszindulatú és ostoba prekoncepciók rejlenek".

A kereszténydemokrata képviselő szerint ha a kormánypárti politikus követné a pedagógiai szakirodalmat és a nemzetközi trendeket – mint ahogy az elvárható lenne –, tudhatná, hogy külső szakmai ellenőrzési- és értékelési rendszerek jól és eredményesen működnek számos európai országban, és a magyar közoktatás berkeiben is van erre példa.
Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: egyetlen pedagógust sem áll szándékukban elbocsátani, de szándékukban áll a közoktatás színvonalának emelése, amelynek zuhanásában Arató Gergelynek oktatási államtitkárként nem kis része volt.


"Amennyiben válaszom, illetve a KDNP programjának tanulmányozása nem elégítené ki, természetesen nem térek ki az Önnel folytatandó nyílt vita elől" - írta Hoffmann Rózsa.
Arató Gergely oktatási államtitkár azt kérdezte kereszténydemokrata képviselőtől, hogy a szakmai alkalmasság külső vizsgálata után összesen hány pedagógust bocsátanának el. Az MTI-hez eljuttatott nyílt levélben úgy fogalmazott: érdeklődéssel olvasta, hogy kormányra kerülése esetén a Fidesz-KDNP pártszövetség bevezeti a pedagógusok szakmai alkalmasságának külső vizsgálatát, egy meghatározott eredmény alatt teljesítőket pedig elbocsátja állásukból.

Arató Gergely azt kérdezte, összesen mennyi pedagógust kíván elbocsátani e módszerrel egy esetleges Fidesz-KDNP-kormány, milyen szempontok alapján és kik fognak dönteni "a kollégák kirúgásáról", és kik lesznek azok a külső, "független" szakértők, akik elvégzik majd a tervezett felmérést, illetve ki fogja őket kiválasztani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását