2019. április 20. - Tivadar

Ismét tiltakoznak a kórházi dolgozók

Február 11-én, a betegek világnapján ismét zöld szalag kitűzésével tiltakoznak a kormány egészségügyet érintő pénzügyi megszorításai ellen a szombathelyi Markusovszky Kórházban - közölte a kórház vezetősége kedden az MTI-vel.
2010. február 9. kedd 09:21 - HírExtra
Az elmúlt évben és az idei év elején az egészségügyi intézmények részére biztosított plusz finanszírozási források nem többletpénzek voltak, hanem a 2009-ben kivont összegek visszapótlása. Viszont ebben az évben mindez hiányozni fog a kórházak költségvetéséből - fogalmaznak a közleményben.

Idén a Markusovszky Kórház is csaknem 1 milliárd forinttal kevesebb pénzből gazdálkodhat. A 44 ezer fekvőbeteg helyett csak 39.500 beteget tudnak fogadni az aktív fekvőbeteg osztályok, tehát egyes szakmákban az elviselhetetlenül hosszú várakozási idők tovább fognak növekedni - írták.

A járóbeteg-ellátásban még súlyosabb helyzet fog előállni. Az elmúlt évi 850 ezer kezelt eset helyett 2010-ben a kórháznak megközelítőleg csak 750 ezer esetre van finanszírozási szerződése. A krónikus betegségben szenvedőknek ezért egyre több időt - heteket, hónapokat - kell majd várniuk arra, hogy sorra kerüljenek egyes szakrendeléseken, szakambulanciákon - közölték.

A zöld a tiltakozás, de egyben a remény színe is. A szombathelyi Markusovszky Kórház dolgozói remélik és bíznak abban, hogy vannak az országban olyan politikai erők, amelyek a gazdasági válság hatásait nem hárítják át a betegekre, emberséget tanúsítanak a betegségben szenvedők iránt - áll a sajtóközleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását