2024. április 29. - Péter

Nem szavazza meg Debrecen 2010-es költségvetését az MDF

A debreceni önkormányzat 2010-es költségvetésének bevételi oldala túltervezett, újabb hitelek felvételére fogja kényszeríteni a várost, ezért azt nem szavazza meg az MDF frakciója - jelentette ki Turi Gábor, a párt önkormányzati képviselője kedden sajtótájékoztatón, Debrecenben.
2010. január 12. kedd 20:57 - HírExtra
A párt véleménye szerint a költségvetés a bevételi oldalon 3-3,5 milliárddal túl van tervezve. A helyi MDF irreálisnak tartja, hogy az ingatlaneladásokból tervezett hatmilliárd forint befolyjon az önkormányzat kasszájába, hiszen már tavaly is csak az ingatlanok eladásából tervezett bevételek töredéke teljesült.

Turi Gábor szerint a nagyberuházások helyett a városnak el kellene mozdulni az emberek életminőségét javító kiadások irányába. Szerinte "számokkal való ködösítés" zajlik a városvezetés részéről, amikor a kormányzat által elvont 2,2 milliárd forintra fognak minden hiányt. Legalább ekkora súllyal esik latba a város költségvetési helyzetében a rossz útra tévedt fejlesztési koncepció - fogalmazott a képviselő.

Mint hozzátette: nem politikai, hanem szakmai alapon állnak a költségvetéshez, azt nem a Fidesszel korábban kötött együttműködésük tavalyi felbomlása miatt szavazzák le.
Radnai Ferenc, a párt városi elnöke úgy fogalmazott: az MDF nem híve annak, hogy az ingatlanokat áron alul adja el a város, ahogyan azt tavaly év végén tette.

Tavaly is szóltunk előre, hogy tarthatatlan a költségvetés, és igazunk lett, azon módosítani kellett - mondta, hozzáfűzve, hogy a büdzsé egyensúlyát így is 2,7 milliárd forintos hitelfelvétellel és a Debreceni Vagyonkezelő Zrt.-től 400 millió forint osztalék elvonásával igyekeznek előteremteni. Debrecen hitelállománya így 2010 végére is ugyanakkora, 21 milliárd forintos lesz, akárcsak 2009 végén volt - hangsúlyozta Radnai Ferenc.

A város 2010-es költségvetéséről a közgyűlés január 14-i ülésén szavaznak a képviselők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását