2024. május 14. - Bonifác

Több SZDSZ által ajánlott jelölt is felkerülhet az MDF listájára

A háttérben tovább folynak azok az egyeztetések az MDF és az SZDSZ között, amelyek eredményeként több, a liberálisok által delegált jelölt is felkerülhet a Magyar Demokrata Fórum országgyűlési választási listáira - erősítették meg az MTI-nek szabad demokrata és MDF-es források kedden.
2010. január 12. kedd 18:06 - HírExtra
Az MTI-nek nyilatkozó források állítása szerint az MDF fővárosi listáján legalább két, míg az országoson minimum három helyet kaphatnának az SZDSZ jelöltjei.

Egyelőre több név is felvetődött a tárgyalásokon, de az MTI-nek nyilatkozók szerint a fővárosi listavezetői posztra a Magyar Telekom egykori, új üzleti területekért és üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettese, Simó György a legesélyesebb. Hozzátették, hogy Simót az MDF szeretné elindítani és a lista élére tenni.

Megerősítették azokat a sajtóhíreket is, amelyek szerint Simonyi András volt washingtoni nagykövet és Ikvai-Szabó Imre budapesti főpolgármester-helyettes is felkerülhet a fővárosi listára. Ezt kiegészítették azzal, hogy a korábbi hírekkel ellentétben Simonyi esetében az SZDSZ szerette volna, ha képviselőjelöltként indul.

Az MTI-nek nyilatkozók szerint a korábbi cáfolatok ellenére Fodor Gábor neve is "a kalapban van", habár az elmúlt napok egyeztetésein a szabad demokraták volt elnökéről állítólag nem tárgyaltak.

Arra is kitértek, hogy ha eredményesek lesznek a tárgyalások, akkor az SZDSZ "minimum három, de inkább több helyre" tehetne javaslatot az MDF országos listáján. Itt neveket nem említettek, de mint mondták, elsősorban vidéki politikusokról lehet szó. Felhívták arra is a figyelmet, hogy az MDF a szabad demokraták mellett "más szervezetekkel is tárgyal".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását