2024. április 25. - Márk

Különleges hang, különleges személyiség

Vásáry André az RTL Klubon karácsony előtt véget ért Csillag születik tehetségkutató felfedezettje már első produkciójával elkápráztatta a közönséget, ugyanis a szoprán hang amivel rendelkezik, nagyon különlegessé teszi őt.
2010. január 2. szombat 15:59 - Gedeon Bea
„Ez a hang a védjegyem”

-Téged látva és a hangodat halva az első és legfontosabb kérdés az: miért nem hallottunk eddig rólad?

-Mikor elkezdtem énekelni a szüleim nem támogattak, inkább próbáltak másfele terelni és azt hangoztatták: nincs értelme énekelnem. Én azonban rettentően elszánt voltam és céltudatosan képeztem magam. A másik dolog ami megnehezítette a helyzetet, épp a különleges hangom, hiszen elsőre furcsának tartották és azt kérdezték: mit fogok ezzel a magassággal kezdeni? Egy idő után rájöttem, hogy nekem éppen ez lesz a védjegyem, ami majd a sikerhez elvezet.

A közönség rajtam kívülálló okok miatt nem hallott eddig rólam, ha bárhol megmutattam mit tudok, a vélemények pozitívok voltak és azt mondták tehetséges vagyok, de aztán nem történt előrelépés.

-Mit gondolsz, miért most jött el a siker, minek köszönhető, hogy a sok próbálkozás után éppen most sikerült eljutnod a közönséghez?

-Tíz éve tanulok és úgy gondolom az utolsó egy-másfél évben jutottam el arra a szintre, amivel elégedett lehetek és nyugodt szívvel tudok kiállni az emberek elé. Az ezt megelőző évek a tanulás évei voltak és ezalatt az időszak alatt megtanultam küzdeni a vágyaimért, ami szintén nagyon fontos egy énekes életében. Ahhoz hogy most eljussak ide, a megérzéseim vezettek el. Mikor megláttam a Csillag Születik felhívását éreztem, hogy jelentkeznem kell. Sokan le akartak beszélni, de hajthatatlan voltam és mint utólag kiderült, jót súgtak az ösztöneim. Úgy gondoltam ez az a műsor, ahol különleges tehetségem utat törhet magának.

„Éheztem, nélkülöztem, magányos voltam”

-Úgy tudom Amerikában is voltál hosszabb ideig: ott hogy fogadták a tehetséged?

-Amikor itthon nem sikerült találnom olyan embereket, akik bíznak a tehetségemben, küldtem egy cd-t Amerikába ami két felvételt tartalmazott. Rövidesen felajánlottak egy ösztöndíjat. Így jutottam ki Bostonba, ahol tanulni kezdtem. Bár tudom jól hangzik hogy Amerika, de ez volt életem legkeményebb időszaka: éheztem, nélkülöztem és borzasztóan magányos voltam. Amikor kimentem, nem jobb helyzetbe kerültem, hanem rosszabba, itthon minden kontaktom megszakadt és Amerikában mindent előröl kellett kezdenem. Az iskolában - mivel nulladik éves voltam - nagy kiugrási lehetőségekre nem számíthattam és mindenféle munkákat vállaltam a tanulás mellett. Egy év után rájöttem, nem tudok fejlődni kint és ezért hazajöttem.

„A crossover érdekel”


-Az nem jutott eszedbe, hogy a Magyar Állami Operaházhoz jelentkezz?

-Természetesen próbálkoztam és meg is mutattam magam, megdicsértek és tehetségesnek tartottak, de nem kaptam szerepet, ezért úgy gondoltam, nem érdemes erőltetnem a dolgot.
Mára azonban rájöttem, hogy nem az opera az én műfajom. Engem a crossover vonal érdekel, amit például Andrea Bocelli is követ.

„Nem rivalizálunk egymással”

-Milyen volt a Csillag Születik csapata jól érezted ott magad?

-Nagyon jó volt a csapat! Szerintem ez abból adódott, hogy mindenki annyira különböző és annyira más műfajt képviselt, hogy nem volt okunk rivalizálni egymással. Még a szintén énekes Tabáni Istvánnal is remekül kijöttünk, mert bár mindketten énekesek vagyunk, annyira más stílust képviselünk, hogy nem lehettünk egymás konkurrenciái.

-A szüleid már megbékéltek vele, hogy nem tudnak letéríteni az énekesi pályáról?

-Igen teljesen elfogadták, és minden megmérettetésen nagyon drukkolnak nekem. Sőt most már át is billent a mérleg nyelve és annyira izgulnak, hogy időnként ezt érzem tehernek, hiszen ilyenkor rám is nagyobb nyomás nehezedik.

„Szeretnék végre társat találni”


-Kivel és hogyan töltöd a karácsonyt illetve a szilvesztert?

-A karácsonyt mindenképpen a szüleimmel töltöm, hiszen a Csillag Születik indulása óta nem voltam otthon. Nyugalom, béke és szeretet vesz ilyenkor körül, jókat eszünk, iszunk és élvezzük az együtt töltött perceket. Egyébként a karácsonnyal kapcsolatban Amerikát pozitív példaként tudom említeni. Kint voltam a barátaimnál egy igazi családi karácsonyi partin egy autentikus amerikai kisvárosban, ami egyszerűen fantasztikus volt! December 24-én mindenki együtt főzött a hatalmas konyhában, 25-én reggel pedig elkezdődött az ajándékok órákon át tartó bontogatása. A szilveszter remélem munkával telik, bár egy hatalmas bulit is eltudnék képzelni, mert nagyon rég voltam úgy igazán kikapcsolódni.

-Mit kívánnál magadnak 2010-re?


-Szeretnék sok szakmai sikert és végre találni egy olyan társat magam mellé, akivel igazán boldog lehetek. Ha ezek a vágyak teljesülnek, másra nincs is szükségem.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását