2024. május 19. - Ivó, Milán

Kitüntették Dávid Ibolyát

A Szent Korona tiszteletéért, a magyarságért végzett tevékenységéért emlékérmet kapott Dávid Ibolya, az MDF elnöke a húszéves fennállását ünneplő Szent Korona Szövetségtől. Az emlékérmet Kiss Imre, a szövetség elnöke adta át a politikusnak hétfőn a budapesti Mátyás-templomban.
2009. december 28. hétfő 14:02 - HírExtra
Dávid Ibolya a "Jó munkáért emlékérem" átvétele után úgy fogalmazott: szentélyben szólni ritka nagy tisztesség. Felidézte, hogy igazságügyi minisztersége alatt az általa beterjesztett törvény méltó helyére emelte a Szent Koronát, és azt a nemzet múzeumából a nemzetet képviselő Országgyűlés oltalma alá helyezte.

Kiss Imre, a társaság elnöke az MTI-nek elmondta: a Szent Korona Szövetség legfontosabb célja, hogy a Szent Korona tiszteletét megőrizze.

Mint kiemelte, a Szent Koronát tisztelő közösség 1920-ban alakult, 1949-ben feloszlatták a szervezetet, amely aztán 1989-ben alapult újjá.

Felhívta a figyelmet a Szent Korona Tanra is, mely - mint mondta -, az európai állameszmék közül a legközelebb áll az Újszövetséghez.

A szövetség elnöke beszélt arról a 2000-es törvényről is, melyet Dávid Ibolya terjesztett a parlament elé, és mely Szent István államalapításának emlékéről és a Szent Koronáról szól. Hozzátette: a törvényből az ellenzéki pártok miatt ugyan kimaradtak fontos részek, de Dávid Ibolya mégis "kiemelkedő törvényt" fogadtatott el.

Ezért is tünteti ki a szövetség a volt igazságügyi minisztert - közölte.Dragon Pál, az MDF politikusa, a Szent Korona Szövetség alelnöke az MDF és a szövetség eszméinek hasonlóságára hívta fel a figyelmet.

Az emlékérem átadásán jelent volt több MDF-es politikus is, egyebek közt Herényi Károly elnökhelyettes, valamint Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását